Nekategorizirano

Če bi vedeli, kako zdravilni je krompirjev sok, bi ga pili vsak dan

Najenostavnejše rešitve so včasih najboljše. Ta recept lahko naredite zelo enostavno, ne stane skoraj nič in lahko zelo pomaga. Morda se sprašujete, zakaj bi nekdo pil krompirjev sok (brez vodke). Najbolj zdravilne stvari imajo za nas povsem neprivlačen okus in tisto, kar nam je najbolj okusno, nas najbolj zastrupi.

Krompirjev sok je precej nežen in neokusen, a zato je zelo zdrav, zato ga pijejo kot del Broysove slavne medicinske prehrane. Tukaj je, za kaj je koristen ta zdravilni sok.

1. Alkalizira telo

Krompirjev sok je osnovni, zato lahko pomaga vzpostaviti kislinsko-bazično ravnovesje telesa, kar je za nas zelo pomembno, saj današnja prehrana povzroči, da se naše telo vedno nagiba k kislosti.

2. Pomaga proti protinu

Zmanjša raven sečne kisline in tako pomaga proti protinu. Zaradi tega lahko krompirjev sok pomaga pri artritisu in drugih oblikah vnetnih procesov, zlasti sklepov, pomaga pa tudi pri bolečinah v hrbtu. Spodbuja tudi cirkulacijo v vseh delih telesa.

3. Očisti kožo

Pomirjujoče deluje na ekcem in celo akne, pomaga očistiti kožo.

4. Pomaga pri hujšanju

V ta namen morate spiti skodelico krompirjevega soka pred zajtrkom in zvečer 2-3 ure pred spanjem.

5. Čisti jetra

Zato ga lahko uporabimo za razstrupljevalne diete (kot se uporablja pri Broysovi dieti), pa tudi za podporo delovanju jeter in žolčnika, če obstajajo težave. Pijte 2 dl zjutraj na tešče.

6. Pomaga pri zdravljenju gastritisa in razjed

V ta namen je priporočljivo vzeti eno žlico krompirjevega soka, razredčenega z malo vode, pol ure pred zajtrkom, kosilom in večerjo.

Pripraviti ta zdravilni sok je zelo enostavno. Krompir dobro operite in odstranite vse kalčke in zelene dele lupine, če obstajajo. Nato ga naribajte, položite v laneno krpo in iztisnite sok (lahko tudi sokovnik). Sok pijte vedno sveže stisnjen, če je neokusen, ga lahko zmešate z limoninim sokom, jabolčnim sokom, korenčkovim sokom, medom …

Mogoče vam bo všeč