Nekategorizirano

Carlova nad Rodeta in Vinakoper

O sobotni maši na Brezjah, na praznik Marijinega vnebovzetja, je novinarka RTV Eugenija Carl napadla kardinala Franca Rodeta.

 

Eugenija Carl je v zadnjih 24 urah na svojem Facebook profilu izlila precej žolča na kardinala Franca Rodeta, nato pa šee besede so zmotile Carlovo, ki se je odzvala tako: “Ubogi kardinal, nerazumljena duša, obsojen na večno usodo odgovornosti za čredo. Tako preprost, tako ponižno skromen v vatikanski druščini škrlatnih soborcev, živečih v pastirskih razmerah kararskega marmorja, perzijskih preprog, zlatih milnikov, pozlačenih kelihov in muranskega stekla. Sem nevernica, a sočutno razumem to trnovo popotovanje. In obsojam vernike in nevernike, ki so s studom, nejeverjem in kritiko spremljali novinarska razkritja, kako si je vatikanski vrh, skrit za božjim obzidjem, z donacijami kristjanov iz vsega sveta za obnovo rimske otroške bolnišnice Jesu’ bambino, prenavljal in opremljal razkošne apartmaje, najemal letala za potovanja kardinalov, kupoval “zadnji model” avtomobile, si privoščil še druge odtenke luksuznega življenja in krpal “luknje” svoje banke. Ampak ja, pripada nam, ker nosimo trnovo krono za Gospodom.” na podjetje Vinakoper. Razlog: ker je Rode dostojanstvenik rimokatoliške veroizpovedi, slovensko podjetje za trženje vina pa, ker so na panoju uporabili besedno zvezo “dio-mio” oziroma “moj Bog”. Očitno je včeraj imela slabi dan.

Carlova se je obregnila še na obcestni jumbo plakat podjetja Vinakoper, ki oglašuje njihovo žlahtno kapljico. Ti so za marketing znamenite slovenske Malvazije uporabili besedno zvezo, ki se na Primorskem uporablja v pogovornem jeziku: “Dio-mio, daj mi Malvazijo”. Ta Moj Bog je tako zmotil Carlovo, da je zapisala, da gre za cenen in debilen oglas, ki je povrhu še nezakonit, saj ji je zakon tolmačil njen Facebook prijatelj in bojda tržni inšpektor Urban Kodrič. “Wtf? Izgleda, da so vinarji precej skrenili, odkar jih intenzivno obiskuje ministrica,” je zapisala in uporabila ključnik #božjimarketing.

In to je novinarka RTV?

 

Mogoče vam bo všeč