Nekategorizirano

Brutalno pretepena sodnica okrožnega sodišča v Mariboru

Pred nekaj minutami smo prejeli sporočilo iz Policijske uprave Maribor, da je bil njihov Operativno komunikacijski center 16. 6. 2019 okoli 1.15 ure  obveščen, da je bila na območju Maribora napadena in hudo telesno poškodovana sodnica iz Okrožnega sodišča v Mariboru. Na kraj so bili napoteni reševalci in policisti. Poškodovani je bila nudena medicinska pomoč in z vozilom nujne medicinske pomoči je bila odpeljana v UKC Maribor. Njeno stanje naj bi bilo menda kritično.

Policisti so zavarovali kraj dejanja in obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika ter državno tožilko, ki sta prišla na kraj. Preiskovalni sodnik je prevzel vodenje ogleda kraja dejanja kaznivega dejanja poskusa umora skupaj z mariborskimi kriminalisti, ki izvajajo obsežne aktivnosti v okviru intenzivne kriminalistične preiskave.

Policija poziva vse, ki bi imeli kakšne informacije ali karkoli vedeli o tem napadu, da lahko pokliče na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.”

Spletni portal Maribor24.si pa poroča, da naj bi bila po sicer neuradnih, a zanesljivih informacijah, žrtev brutalnega napada, ki ga je policija opredelila kot kaznivo dejanje poskusa umora, sodnica gospodarskega oddelka Okrožnega sodišča v Mariboru Daniela Ružič. Identiteto naj bi jim potrdili tudi na PU Maribor. 

V rokah sodnice Daniele Ružič je bila tudi odškodninska tožba DUTB zoper nekdanje vodilne v Probanki Romano Pajenk, Milano Lah in Vita Verstovška, od katerih terja odškodnino v višini 2,7 milijona evrov

Napad naj bi se zgodil pred njeno hišo v Pekrah, ko se je ponoči pripeljala domov. Reševalci so jo odpeljali na urgenco, kjer so ugotovili več zlomov rok, lobanje in obraznih kosti.

Policisti so javnosti namenili tudi poziv: “Pozivamo tudi, če bi kdo imel kakšne informacije ali karkoli vedel o tem napadu, da lahko pokliče na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. “

Po poročanju Večerove spletne strani se je po napadu na sodnico  s sporočilom za javnost že odzvalo vrhovno sodišče. “V sodstvu smo šokirani in zgroženi nad brutalnim napadom na sodniško kolegico z Okrožnega sodisča v Mariboru. Takšna nasilna dejanja, ne glede na vzrok, ne smejo imeti mesta v nasi družbi. Upamo, da bodo uspeli organi pregona čim prej raziskati ta nezaslišani dogodek. Ob tem pa se sprašujemo, ali ni ta nasilni izpad tudi posledica dogajanj v zadnjih letih, ko so nespoštovanje sodniške funkcije ter neupravičeni verbalni napadi na sodstvo ter sodnike postali stalnica,” so še zapisali.

O izsledkih krminalistične preiskave grozljivega napada bomo sproti poročali. Ob 15 h bo prva uradna izjava predstavnika  PU Maribor Andreja Kolbla.

Mogoče vam bo všeč