Nekategorizirano

Branko Marinič bo prinesel spremembe v Občino Videm

V občini Videm je drugem krogu županskih volitev je s skoraj 60% glasov zmagal Branko Marinič. Marinič, ki je šel na letošnje volitve kot kandidat Slovenske demokratske stranke, je že v volilnem programu obljubil, da bo izpeljal vsebinsko zanimiv program, ki je pravzaprav nadgradnja sedanjega stanja v Občini Videm.
Branko Marinič, nov župan Občine Videm, meni, da stanje, kljub nekaterim pridobitvam v infrastrukturi, v zadnjih letih ni najboljše, zato so potrebni razvojni projekti in evropska sredstva. Verjame, da lahko s svojim programom izboljša stanje in kvaliteto življenja na Vidmu. 

Branko Marinič: Napočil čas za spremembe in več priložnosti za vse

Trideset let je bil zaposlen na Slovenskih železnicah in nato tri mandate poslanec SDS v Državnem zboru Republike Slovenije. Izzivi v politiki ga še zmeraj krepijo in pomlajujejo, zato mu bo delo za napredek Občine Videm v veselje. Posebej blizu mu je področje gospodarstva in prav tukaj vidi potenciale Občine Videm v prihodnosti. Meni, da bo investitorjem potrebno dovoliti, da vstopijo v poslovno-obrtno cono, ki predolgo sameva, ob tem pa dodaja, da občina nujno potrebuje strategijo turizma. Odločno pove, da je napočil čas za spremembe in več priložnosti za vse, ki živijo v lokalni skupnosti.

Dom za starejše, poudarek na mladih, gospodarstvu, turizmu, društvenem življenju, …

Marinič pravi, da bo v novem mandatu njegova prioritetna naloga izgradnja doma za starejše občane z dnevnim varstveno-delovnim centrom, želi okrepitev medgeneracijskega sodelovanja in mladim ponuditi spodbudno življenjsko okolje, ki bo prijazno družinam, še posebej pa otrokom in mladostnikom. V programu razvoja občine v prihodnje Marinič v ospredje postavlja tudi obvoznico Videm, večnamensko dvorano v središču občine, varnejše šolske poti in izgradnjo novih pločnikov, bolj urejene centre in središča Videm, Leskovec in Sela, več sredstev in vpliva morajo dobiti krajevne skupnosti. Veliko bolj bo potrebno bolj izkoristiti naravne danosti, več nameniti drobnemu gospodarstvu, kmetijstvu in turizmu, dati večji pomen društvom, bolje opremiti gasilska društva, šport in športno infrastrukturo dvigniti na višjo raven, meni kandidat za župana, ki prihodnost občine vidi v izkoriščanju naravnih danostih in njeni geostrateški legi.

»Občina je zamudila številne priložnosti pri črpanju evropskih sredstev, kar so nekatere občine v Halozah dobro izkoristile. Marsikaj je mogoče spremeniti na bolje, občani si želijo sprememb in za to si bom tudi prizadeval,« je še povedal Marinič.

Vir: spodnjepodravje.si

Mogoče vam bo všeč