Nekategorizirano

Danes je na Rogli odprl vrata Hotel Rogla *** Superior

Danes  je na Rogli odprl vrata Hotel Rogla *** Superior,  prenovljen izboljšan, lepši in z bolj bogato vsebino za vse goste in obiskovalce te naše srednjegorske športno turistične  destinacije.

Hotel Rogla je bil zgrajen leta 1983 kot prizidek k Hotelu Planja z 88-imi sobami in skupno 176 ležišči. V petintridesetih letih njegovega obstoja je gostil 26.000 gostov iz več kot 90-ih držav iz celega sveta, ki so skupaj ustvarili kar 900.000 nočitev. 

V prenovo Hotela Rogla, ki meri 2.100 kvadratnih metrov, je bilo vključenih vseh 88 sob s kopalnicami ter pripadajočimi balkoni in hodniki. V okviru projekta prenove Hotela Rogla je bilo, v času od 6. avgusta do 6. decembra letos, opravljenih kar 50.000 izvedbenih ur na gradbišču in 20.000 ur v mizarskih delavnicah. Položenih je bilo 3 kilometre vodovodnih, 4 kilometre ogrevalnih cevi, 50 kilometrov različnih električnih vodnikov in 20 kilometrov cevi za talno gretje.

Celovita prenova Hotela Rogla se je zaključila v 123-ih dneh, kot je bilo načrtovano.

V sobah Hotela Rogla v dizajnu izstopajo tradicionalna zasnova po meri sodobnega človeka, skrbno izbrani materiali in težnja po zagotavljanju udobja.

Funkcionalno zasnovane sobe vzbujajo občutek topline, ugodja in domačnost ter omogočajo kvaliteten počitek in dober spanec.

Neposredna bližina smučišča in drugih športnih objektov kot tudi bogat nabor doživljajske ponudbe  omogočajo aktivno preživljanje prostega časa, kvaliteten čas z družino in prijatelji ter sprostitev in zabavo za vse generacije.

Prostor Rogla Pohorje  odlikuje edinstvena kombinacija srednjegorskega športnega centra s termalnim zdraviliščem, kjer bi mogli in morali izkoriščati  sinergijo na dnevni podlagi ter obenem bogatiti z  dodatno kulturno-etnološko in kulinarično ponudbo ki je neizčrpen vir pri vseh naših ljudeh.

 Lahko  napovemo nekatere že tradicionalne vsakoletne/zimske dogodke kot so:

15. 12. 2018: »Ski Opening« zabava

31. 12. 2018: Silvestrovanje na prostem

19. 01. 2019: FIS Svetovni pokal v deskanju na snegu (paralelni veleslalom)

20. 01. 2019: Svetovni dan na snegu

16– 17. 03. 2019: Evropski pokal v deskanju na snegu (paralelni veleslalom)

20. – 24. 03. 2019: Freestyle Week

S posebno ponudbo »S smučin v termalne bazene« omogočamo smučarjem, ob smučarske vozovnice za Roglo, ugodnejši vstop v termalne bazene in Savna vas v Termah Zreče.

 

To je  samo nekaj, še več in še bolje bo, samo s pomočjo vseh  vas in tistih, ki pridete in zapolnite vsebino nepozabnega doživetja z svojo prisotnostjo  in zadovoljstvom ki ga pokažete ob vsem tem.

Tekst – foto: Vane K. Tegov

Foto:Miha Matavž

Mogoče vam bo všeč