Nekategorizirano

Bojan Šrot, župan Celja: »To mesto je vedno stremelo k zvezdam in naj bo tako tudi v prihodnje«

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes na tradicionalnem prednovoletnem sprejemu gostil celjske gospodarstvenike, predstavnike javnih zavodov in družb, mestne svetnike in svetnice, prejemnike najvišjih priznanj Mestne občine Celje in predstavnike medijskih hiš.

Župan je povzel nekaj uspešnih projektov leta 2018, poudaril je tudi, da je Celje v letošnjem letu dobilo kar nekaj priznanj. »Smo mladim in starejšim prijazna občina, branju prijazna občina, imamo najbolj priljubljeno kopališče in malo smučišče. Celje je postalo najlepše in najbolj gostoljubno slovensko mesto.« Povedal je, da so bila vsa prizadevanja usmerjena v trajnostni razvoj in varovanje okolja, kar bo težišče dejavnosti Mestne občine Celje tudi v prihodnje. Napovedal je ključne projekte in izzive prihodnjega leta: »Tudi leto 2019 bo po moji oceni zelo dobro, bolje rečeno odlično. Končno so se začele premikati stvari na področju koriščenja evropskih sredstev in v občinski upravi načrtujemo celo vrsto projektov, ki bodo izboljšali kakovosti bivanja v Celju. Po novem letu bomo uvedli javni potniški promet, nadgradili sistem kolesce, ki je izjemno dobro zaživel,  pripravljamo se na gradnjo 134 najemnih stanovanja, imamo velike projekte na področju dograjevanja komunalne infrastrukture, severne vezne veste, verjetno se vsi veselimo izgradnje mreže kolesarskih stez v mestu in vsej savinjski regiji.

V njegovem nagovoru je bilo tako kot vedno veliko optimizma posebej če vemo,  da je  pred dobrimi štirinajstimi dnevi začel svoj šesti mandat na mestu župana Mestne občine Celje Obdan bo tudi v naslednjem mandatu z sledilci, ki so z njim ves čas in z nekaj novimi ki obvladajo komunikacijo in posel iz svojih zasebnih karier ali delovanja v poslovnem svetu. Zagotovo se jih najde tudi nekaj takšnih, ki v dobrem vedno najdejo slabo ali celo potvarjajo resnico. Sam, kot pravi, da verjame da takšni ljudje in osebnosti ne bodo nikoli dobili zaupanja Celjank in Celjanov. Verjame v pozitivno klimo pri delovanju Mestnega sveta Mestne občine Celje pa tudi celotnega prebivalstva občine.

 Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč