Nekategorizirano

Bodi zvezda, ne meči petard

Pošteno smo že zakorakali v veseli december, ko se poveča tudi uporaba pirotehničnih izdelkov. Da bi bili prazniki res veseli in jih ne bi sebi ali drugim uničili zaradi neprevidne in neuvidevne uporabe pirotehnike, so v policijskih upravah po Sloveniji skupaj s strokovnjaki in medisko prepoznavnimi obrazi pozvali k odgovornemu ravnanju s pirotehniko.

Veljavna zakonodaja od 19. do 31. decembra dovoljuje prodajo, od 26. decembra do 1. januarja pa uporabo pirotehničnih izdelkov F1, katerih glavna značilnost je pok. Kljub letom ozaveščanja pirotehnični izdelki, predvsem tisti predelani in/ali kupljeni na črnem trgu, še vedno občasno povzročijo hude, trajne poškodbe, najpogosteje pri mladih.

Zato naj se raje iskri od veselja, s plakatov, ki krasijo predvsem stene osnovnih šol, letos otroke in mladostnike nagovarja Ilka Štuhec, naša vrhunska smučarka, zaposlena v Policiji. Ta je namreč podprla letošnjo preventivno akcijo Bodi zvezda, ne meči petard.

“Vsi, danes zbrani, smo tukaj zato, da vas mlade, predvsem osnovnošolce in srednješolce, opozorimo, da petarde niso igrača, saj lahko povzročijo hude poškodbe, ki vas zaznamujejo za vse življenje,” je poudaril Daniel Jug iz Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi.

K veselim prazničnim trenutkom brez uporabe pirotehnike, še posebej brez prepovedanih petard, pa je pozvala tudi Maja Kevc, njenim pozivom pa so se pridružili še policisti s svojimi štirinožnimi pomočniki.

Več o sami akciji Bodi zvezda, ne meči petard, na spletni strani Policije

(https://www.policija.si/index.php/sl/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/95919-naj-se-raje-iskri-od-veselja-ne-od-petard)

Mogoče vam bo všeč