Nekategorizirano

Bojan Dobovšek z Dobro državo

V soboto, 18. novembra bo slovenski politični prostor bogatejši še za eno stranko. Na ustanovnem kongresu, ki bo na Vrhniki v domu Ivana Cankarja, se bo civilna iniciativa, ki deluje znotraj Zavoda Dobra država, ki ga je pred dvema letoma po izstopu iz poslanske skupine SMC ustanovil državnozborski poslanec Bojan Dobovšek. V letu dni od ustanovitve civilna iniciativa po slovenskih pokrajinah zbira pobude, mnenja. Predloge, hkrati pa pripravlja nabor oseb, ki bodo voljne in sposobne voditi državo. V sporočilu za javnost so v civilni iniciativi Dobra država še zapisali, da bodo državo vodili v javnem interesu, temelj za to pa bo v protikorupcijskem delovanju na vseh ravneh z izdelanim konceptom nadzora, odgovornosti in sledenju finančnih tokov.

»Javni denar dnevno nenamensko polzi, odteka skozi številne korupcijske pore sistema namesto, da bi se usmerjal v dvigovanje kakovosti življenja državljanov,« so zapisali v sporočilu za javnost. Prav sistemska korupcija, ki se kot mah razrašča v vse pore javne porabe je ključni razlog, zakaj državi, ki sicer beleži ugodno gospodarsko rast, zmanjkuje denarja za zdravstvo, šolstvo, pokojnine, infrastrukturo….dodajajo v civilni iniciativi Dobra država.

Zato v svoje vrste vabijo svobodomiselne ljudi, ki se bodo zavzemali za edini smoter delovanja države, in to je dvig kakovosti življenja vse državljanov ne glede na njihovo politično, versko ali svetovno nazorsko opredelitev. Obljubljajo namreč, da bodo presegli dosedanje politične vzorce, prakse in delitve, ki škodujejo državi, ki jo vse prežema neustvarjalna klima, kot posledica vse bolj sovražnega vzdušja, Dobra država se bo zavzemala za sistem upravljanja, ki bo prijazen do človeka in okolja, so še zapisali v sporočilu za javnost.

bc

Mogoče vam bo všeč