Nekategorizirano

Bo žrtev znova realni sektor?

Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje Manager, Britansko-slovenska gospodarska zbornica ter Slovensko-nemška gospodarska zbornica so danes predsednika Vlade in Vlado RS pozvale, da v poganjanjih ne popustijo v veliki večini populističnim zahtevam javnega sektorja in ostajajo v okviru javno finančnih zmožnosti, predvsem pa v okviru zmožnosti gospodarstva in zaposlenih v gospodarstvu.

Gospodarstvo zaskrbljeno spremlja dogajanje na področju zahtev po višjih plačah v večjem delu javnega sektorja. Ena milijarda evrov za javne uslužbence, kolikor znašajo sedanje plačne zahteve sindikatov javnega sektorja, pomeni ob upoštevanju fiskalnega pravila 1.000 EUR manj letnega prejemka za povprečnega zaposlena, ki bo plačal toliko več dohodnine ali 35.000 manj zaposlenih v javnem sektorju ali za 1 mrd EUR manj sredstev za obnovo cest in mostov. Komu bomo torej vzeli? Na novinarski konferenci, na kateri sta spregovorila Boštjan Gorjup, predsednik GZS in mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica GZS, so podrobneje predstavili stališča GZS, jih pdkrepili z novimi podatki, predvsem pa ponudili možne rešitve.

Poziv gospodarskih asociacij predsedniku vlade Miru Cerarjo dosegliv na priloženi povezavi

https://www.gzs.si/Portals/Portal-Mediji/Vsebine/novice-priponke/Poziv%20predsedniku%20vlade%20RS%20-%20javni%20sektor.pdf

Mogoče vam bo všeč