Nekategorizirano

Bo vlada že danes razglasila epidemijo covid-19? Sobota prinesla alarmantnih 726 na novo okuženih s koronavirusom

Danes naj bi se sestal krizni del Vlade, da skupaj s svetovalno skupino ministrstva za zdravje pregleda učinke dosedanjih ukrepov in opravil razmislek o potrebnosti morebitnih novih ukrepih, je sporočil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Razlog je v katastrofalnih sobotnih podatkih o številu na novo okuženih z novim koronavirusom. 

Po petkovih 898 na novo okuženih s koronavirusom, kar je nov zastrašujoč rekord, je sobota pri 3765 opravljenih testih prinesla 726 novih okužb s koronavirusom, kar pomeni, da jih je bilo pozitivnih 19,28 odstotka.

Te podatke je preko družbeneg omrežja Twitter sporočil vladni govorec Jelko Kacin.

Po Kacinovih besedah v izjavi za STA  bodo na današnjem srečanju kriznega dela vlade in svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje pregledali trenutno stanje in opravili razmislek o tem, katere ukrepe, če sploh katere, bi bilo treba uvesti in kdaj. “Ker pa gre za posvetovalni organ, ki le pripravlja delovno gradivo, v nedeljo sprejetja novih ukrepov ne gre pričakovati”, je dejal Kacin.

Merilo za razglasitev epidemije in uvedbo novih ukrepov je po načrtu, ki si ga je zastavila vlada, 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v 14-dnevnem obdobju, več kot 250 hospitaliziranih bolnikov s covid-19, od teh več kot 50 na intenzivni negi. Prvi dve merili smo v Sloveniji dosegli, tretjega še ne, saj je bilo v petek na intenzivni negi 43 bolnikov.

Mogoče vam bo všeč