Nekategorizirano

Bo plenilska koalicija SD, SMC tudi v prihodnje vladala v Murski Soboti?

Zdaj je že več kot očitno, da ima dosedanji soboški rdeči župan Aleksander Jevšek že položen rdeč tepih še za en županski mandat. Opozicijske stranke niso našle primernega obraza, ki bi ga vrgel z županskega trona. Ob tem se postavlja bolj pomembno vprašanje, koga bodo volivci v Murski Soboti posadili v mestni svet. Bo v Murski Soboti še naprej vladala plenilska koalicija SD in SMC s podporo Levice, ali pa bo opoziciji uspelo zasesti večino v mestnem parlamentu in s tem ustaviti partijske plenilce iz vrst Židanove SD in SMC. Bo tudi letošnje lokalne volitve zaznamovala kraja VIP vstopnic za Noč čarovnic, ki jo pripravlja rakičanski javni zavod RIS, katerega direktor je eden najbolj pogoltnih Cerarjevih kadrov in mestni svetnik SMC dr. Robert Celec.

Sodeč po današnji vložitvi kandidatne liste  SMC za Mestni svet občine Murska Sobota, dosedanji Cerarjevi plenilci dr. Mitja Slavinec, dr. Robert Celec in Marjan Gujt računajo še na en mandat. Dosedanja štiriletna španovija s svetniki Židanove SD se jim je materialno še kako obrestovala, saj jim je župan Aleksander Jevšek na široko odprl občinsko proračunsko blagajno.

Mestni svetnik in rakičanski “graščak” dr. Robert Celec, direktor javnega zavoda RIS Rakičan oziroma Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan, je pred štirimi leti pred in po lokalnih volitvah poskrbel za kar nekaj vroče krvi. Anonimke so ga bremenile, da naj bi z 200 VIP vstopnicami na Noč čarovnic, ki jo že nekaj let prireja RIS Rakičan, vplival na izid županskih in lokalnih volitev. Zanimivo, iz pisarne njegovega zavoda v rakičanski graščini, je neznanec odtujil prav 200 vstopnic. Tudi letos se v Rakičanu obeta Noč čarovnic, morda bodo tudi letos volilni izid krojile VIP vstopnice?!

Z dr. Robertom Celcem je povezanih kar veliko sočnih štorij. Ni le direktor zavoda RIS Rakičan in občinski svetnik, je tudi na čelu Zavoda Roka,ki ima sedež na njegovem domačem naslovu v Černelavcih, ki je izdajatelj lokalnega spletnega portala Pomurec.com. Pred nekaj meseci je skandal24.si razkril, kako Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje terja več kot sedem evrskih tisočakov od Zavoda Roka, ki naj bi se ukvarjal s  podjetniškim svetovanjem in od države na račun novih zaposlitev pokasiral 150 tisoč evrov, čeprav že leta 2016 zavod ni imel niti enega zaposlenega. Vsega skupaj je Celec od države  počrpal neverjetnih 298 tisoč evrov. 

Kot rečeno, Celčev Zavod Roka izdaja spletni portal Pomurec.com, še eno v vrsti pro Jevškovih trobil. Ne le da iz javnega zavoda RIS Rakičan preliva denar v svoj zasebni Zavod Roka, Celec celo stroške delovanja svojega spletnega portala  pokriva  iz javnega zavoda RIS Rakičan. Tako naj bi  sp-ejevcema Dejanu Baniču in Dušanu Marinu  nakazal kakih 31 tisoč evrov, razkriva aplikacija ERAR. 

Celec je velikodušen tudi do svojega strankarskega kamerada Marjana Gujta, sicer lastnika zasebne družbe Minicom. Julija letos mu je nakazal 38.985,80 evra. Tudi sicer se je Gujtovemu Minicomu obrestoval sedež v oblastni koaliciji mestnega sveta. Občinsko javno podjetje Komunala mu je od novembra 2014 do letošnjega oktobra plačalo vsega skupaj 188.873,96 evra. Skratka, splača se biti na oblasti. Sicer pa je Celec bil velikodušen, tako ERAR,  tudi do svetniškega kamerada Židanove SD Gorana Miloševiča, ki obvladuje pravo hobotnico socialnih podjetij in zavodov. 

Vse ima svojo ceno pravijo.Tudi to, da so zvijačno na direktorski položaj Pokrajinske in študijske knjižnice letos januarja umestili Klavdijo Šek Škafar,ki še danes nima formalnih pogojev za direktorski položaj. Si pa je gospa, ki je dotlej opravljkala delo komercialistke za odpadke v podjetju Saubermacher Komunala, zaželela mesto direktorice PIŠK. Na “nesrečo” dotedanje direktorice je bil njen soprog član SDS, zato je dr.Mitja Slavinec SMC kot predsednik komisije za kadrovske zadeve pri MO Murska Sobota “pozabil” na dnevni red treh sej uvrstiti tudi sklepanje o soglasju za direktorico PIŠK. Če se lokalna skupnost ne opredeli do kandidata, to velja kot soglasje. Na svetu PIŠK pa je prav glas svaka rakičanskega graščaka Roberta Celca prevagal v korist komercialistke za prodajo odpadkov, sicer soproge vidnega člana SMC. 

Kako razpredena je hobotnica pijavk in plenilcev javnega denarja v Murski Soboti, nad katero tako ali drugače bdi Židanov rdeči župan Aleksander Jevšek z izdatno pomočjo svojega šerifa/direktorja občinske uprave Srečka Đurova, pa v naslednjih dneh.

boris cipot

Mogoče vam bo všeč