Nekategorizirano

Bo dvojec Oblak – Kebe javno podjetje Farmadent “spremenil v Arsenovičev bankomat?!

Po enem letu “vladanja” v štajerski metropoli je več kot jasno, da mariborski župan Saša Arsenovič ni imel in še danes nima primernih obrazov za vodenje mariborske mestne občine (razen resnično redkih izjem) in premore zgolj tiste, ki mu jih posoja njegova matična stranka SMC in nekaj svojih “uličarjev” tipa Matjaž Štandeker in Matejo Cekić iz ekipe prejšnjega župana Andreja Fištravca. In to je tudi vse!

Kako drugače razumeti Arsenovičevo odločitev, da je lanskega oktobra na čelo “občinske” farmacevtske firme Farmadent nastavil Marka Oblaka, ki naj bi bil sicer tudi “Arsenovičev prijatelj!?” Tako v današnjem zapisu pozareporta, ki dodaja, da bo Farmadent v prihodnje očitno postal “bankomat” župana Arsenoviča.

Preberi še: https://vfokusu.com/post/503904/arsenovic-z-javnim-denarjem-mo-maribor-polni-zepe-poslovnih-prijateljev-primer-odvetnika-gregorja-zivka

Marko Oblak prihaja iz farmacevtskih vod. Bil je tudi zastopnik za Plivo. Pred imenovanjem za novega direktorja Farmadenta, ki ima več kot 80 milijonov evrov letnih prihodkov in skoraj 2 milijona evrov dobička, je bil 50-odstotni lastnik in prokurist zasebnega podjetja SmarthPharm, d. o. o., iz Kranja, registriranega za prodajo farmacevtskih izdelkov in poslovno svetovanje. Po javno dostopnih podatkih pa SmarthPharm zmore zgolj 30 tisoč evrov letnega prometa.

Lahko bi rekli, da je Oblaku zaradi Arsenovičevega prijateljstva uspel velik korak: od prokurista podjetja s 30 tisoč evri realizacije do direktorja Farmadenta, ki ima čez 90 milijonov evrov prometa!

				Lista Dom za evropske volitve, maja 2019: Marko Oblak na skrajni desni			Lista Dom za evropske volitve, maja 2019: Marko Oblak na skrajni desni

Oktobra so Marku Oblaku mariborski in slovenski mediji prelili kar nekaj črnila, vsi pa so čudežno pozabili zapisati, da gre pri Marku Oblaku za nekdanjega kandidata za evropskega poslanca na listi Brščič/Ušajeve stranke Dom – Domovinska liga, je “raziskovalne” novinarje zbodel pozareport.si.

				Bojan Kebe							Marko Oblak

Bojan Kebe                          Marko Oblak    

Ima pa Marko Oblak tudi zanimivega prijatelja Bojana Kebeta, ki je drugi solastnik in direktor podjetja SmarthPharm. Po ljubljanski farmacevtski sceni naj bi se Kebe namreč  že hvali, da ga bo njegov partner Oblak potegnil na mariborski Farmadent. Kebe ima izredno zanimiv poslovni življenjepis: Gre za nekdanjega zloglasnega visokega uslužbenca novomeške Krke, ki so ga oktobra 2015 zaradi poslovnih malverzacij v Bosni in Hercegovini aretirali na Siciliji.

Je pa bil pred 17. leti  Bojan Kebe, takrat zaposlen v hrvaški Plivi, vpleten v korupcijsko afero, ko je skušal doseči dogovor s 13 zdravstvenimi domovi po Sloveniji, da bi za denarno protisulugo predpisovali njihova, Plivina zdravila. Predlog so sicer umaknili, v Plivi pa vseeno zatrjujejo, da so ravnali zakonito in v skladu s kodeksom medicinske etike.

Res prava druščina in sami Arsenovičevi prijatelji, ki prihajajo v Maribor, kjer bodo lahko obogateli.

vir:pozareport

Mogoče vam bo všeč