Nekategorizirano

Bila je ena najlepših žensk na svetu, njena tragična smrt še danes sproža vprašanja

Uradna različica smrti je, da jo je med vožnjo proti Monte Carlu zadela blaga kap in je s svojim Roverjem 3500 pristala v breznu. Medtem so se okoli smrti čudovite princese razvile številne teorije zarote.

Ena izmed njih je, da avtomobila sploh ni vozila Grace, ampak njena takrat 17-letna hči Stefani, ki je nesrečo preživela. Tisti, ki verjamejo v to teorijo, so prepričani, da se je Stefani naučila voziti avto in izgubila nadzor nad njim. Da bi jo zaščitili, je palača lagala, da je njena mama vozila, trdijo zagovorniki te teorije. Po drugi teoriji pa naj bi Grace ubila mafija, ki jo je vznemirilo, da je Američanka nasprotovala igram na srečo  v Monaku. 

Grace Patricia Kelly se je rodila 12. novembra 1929. Kljub očetovemu nasprotovanju se je po srednji šoli vpisala na Ameriško akademijo dramskih umetnosti v New Yorku, ker je želela postati igralka. Med šolanjem je zaradi svoje lepote delala tudi kot manekenka.

Po prvem nastopu na Broadwayu leta 1949 se je preusmerila na film in imela prvo opazno vlogo v filmu Točno opoldne. Po Mogambi leta 1953, v kateri je igrala s Clarkom Gableom in Avo Gardner ter nominaciji za zlati globus, se je začel njen vzpon. Alfred Hitchcock jo je oklical za svojo muzo, sledile so vloge v filmu Calling M for Murder in Window to the Yard.

Njeno ljubezensko življenje je bilo burno. Mediji so jo povezali z 22-let starejšim kolegom Rayem Millandom, njene veze z oblikovalcem Olegom Cassinijem pa družina ni podprla, ker ni bil katolik.

Na filmskem festivalu v Cannesu leta 1955 je spoznala vladarja Kneževine Monako Rainierja III. Čeprav nanjo ni pustil nobenega vtisa, ji je začel pisati in po letu dni sta se zaročila. Čeprav je javnost spremljala idiličen prikaz princesinega življenja, je več virov trdilo, da zakon s princem ni pravljičen. Rainer je želel naslednika, da Francija ne bi priključila Monaka, Grace pa je iskala moža, ki bi ga odobrila njena družina.

Po navedbah virov je Grace pred poroko opravila vrsto zdravniških pregledov, da bi ugotovila, ali bi lahko zanosila. Pred poroko je posnela še en film. Potem ko je postala princesa, pa se ni več ukvarjala z igranjem.

Njuna poroka je bila poimenovana poroka stoletja. Grace je rodila tri otroke, sina Alberta in hčerki Caroline in Stephanie.

Mogoče vam bo všeč