Nekategorizirano

Barack Obama je hladen in surov človek

Barack Obama je hladen in krut človek, ki je svojo družino zapustil v Keniji v trenutkih, ko je najbolj potrebovala njegovo pomoč, trdi Malik Obama, polbrat nekdanjega ameriškega predsednika. Barack in Malik Obama sta brata po očetu, kenijskemu ekonomistu Barack Hussein Obami starejšem, ki je v prometni nesreči umrl leta 1982, srečala pa sta se leta 1985.

62-letni Malik Obama je v izjavi za New York Post dejal, da je njegov polbrat, s katerim ni več v dobrih odnosih, “obogatel in postal snob.”

– Videl sem, da je takšen človek, ki želi, da ga ljudje obožujejo. Njega je treba oboževati, a jaz ga ne. Jaz sem njegov starejši brat in tega ne počnem – je dejal Malik Obama, čigar obsežni spomini pod naslovom “Poreden starejši brat iz Kenije” so se 11. julija pojavili na “Amazonu” kot samizdaja in brez veliko promocije.

V 435 straneh knjige se Malik ukvarja s postopnim ohlajanjem odnosov med njim in Barackom Obamo, ki je dosegel dno, ko je Malik javno podprl Donalda Trumpa na zadnjih ameriških predsedniških volitvah leta 2016. Malik je še danes zvest podpornik Trumpa.

Mogoče vam bo všeč