Nekategorizirano

Roman Leljak ustavnemu sodniku Mateju Accettu in sedmerici ustavnih sodnikov, ki so prepečili preimenovanje Titove ceste

Spomnimo,  sedmerica ustavnih sodnikov, proti sta glasovala le dr. Roman Jaklič in Marko Šorli, je z več kot sporno odločitvijo, ki jasno izraža levičarsko politično konotacijo, zadržala izvajanje  spremenjenega občinskega odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v občini Radenci do končne odločitve glede pobude o referendumu, na katerem bi odločali o preimenovanju Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije. Cesto je občinski svet preimenoval 28. maja, pobudniki referenduma, gre za nekdanje pripadnike represivnih organov ljudske milice in udbe,  pa so se temu uprli. Očitno z zvezami na ustavnem sodišču po predponi komunizma.

V teh razmerah je znova največ modrosti pokazal radenski župan Roman Leljak. Sklical je dopisno sejo občinskega sveta, ki je v petek, 30. julija srejel sklep o umiku Odloka o preimenovanju Titove ceste. Ceste osamosvojitve Slovenije v Radencih ni več. Konec oktobra bodo o tem odločali občani.
Sklep smo poslali Upravnemu in Ustavnemu sodišču. Pričakujem ustavitev vseh postopkov.


Ustavnim sodnikom sem pa vseno poslal spomin na dan, ko so zaščitili zločinca Josipa Broza Tita, je še na svojem FB profilu zapisal Roman Leljak.Zanimivo, o tem sklepu radenskih svetnikov, ki so pokazali izredno mero politične zrelosti, slovenski dominantni mediji niso poročali. 

Preberi še:https://vfokusu.com/post/552849/video-nekaj-10-komunisticnih-odvisnikov-rusi– 

Dvomim, da bo novinarskega zapisa deležno pismo, ki ga je podpredsedniku Ustavnega sodišča dr. Mateju Accettu poslal Roman Leljak in njemu ter še šesterici ustavnih sodnikov, ki so se podpisali pod škandalozni sklep, preprosto nastavil ogledalo!! V FOKUSU ga objavljamo v celoti!

Podpredsednik ustavnega sodišča prof. dr. Matej Accetto
USTAVNO SODIŠČE REPUBLIKE SLOVENIJE
Beethovnova ulica 10
1000 LJUBLJANA
Spoštovani Podpredsednik ustavnega sodišča prof. dr. Matej Accetto,
v veselje mi je, da vam lahko posredujem sklep Občinskega sveta, ki je danes, dne 30.07.2020 sprejel odločitev, da umakne Odlok o preimenovanju Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije. Navedeni Sklep so v občinskem svetu podprli opozicijski svetniki in županova koalicija.
Grozno mi je, da sem moral podpisati sklep s katerim sem umaknil ime, ki je in bi moralo biti najbolj sveto v spominu vsakega državljana naše države. Osamosvojitev je izraz hrepenenja večine slovenskega naroda, še bolj pa hrepenenje vseh žrtev titoističnega sistema. Naj vam navedem samo podatek, da je bilo v Radencih politično umorjenih brez sojenja 7 oseb, da je eden partizan bil obsojen na javnem sojenju na smrt, ker si je dovolil, da konec leta 1945 na svojem dvorišču zakolje svojega prašiča, da je ob naši nekaj sto metrov dolgi meji ob Muri, mejimo na Avstrijo, bilo ustreljenih najmanj 12 oseb pri poskusu pobega iz države, med njimi tudi 17 letno dekle. Iz občine Radenci je decembra leta 1945 in januarja leta 1946 bilo izseljenih 23 oseb nemške manjšine. Verjetno ne rabim omeniti zaplembo premoženja družine Šarić, ki je imela v lasti Radensko. Gospod Šarič je bil ustreljen kot talec, 06.04.1945 pri Betnavskem gradu v Mariboru, ker ga je nemški okupator obtožil pomaganja partizanom na Pohorju. Titovo sodišče narodne časti ga je mrtvega, konec leta 1945, obsodilo na 10 let zapora. Ustreljen je bil točno na mestu kjer je pred leti maševal papež.
Vem, v vašem sklepu ste zapisali, da ste začasno zadržali zakonito sprejet odlok, zaradi postopkovnega preverjanja sprejetja odloka in ne iz vsebinskih razlogov. To vam seveda ne verjamem. Zadržali ste sklep, ki sem ga tudi sam zadržal, pravočasno in v skladu z zakoni. Ni sem ga izvajal. Zadržati nekaj kar je zadržano, tudi v fantazijskem pravu ni razumno. Res je, nisem ga objavil v Uradnem glasilu, objavljen je bil samo na spletni strani, oglasni deski, facebooku in twiterju. Zakon pravi, da ga moram sprejeti, nikjer ni zapisano, da mora biti objavljen. Zagotoviti je potrebno neizvajanje, in to je zagotovljeno in spoštovano. Pobudnik vam ni napisal in predložil niti en dokaz, da se odlok izvaja. Posledic nepopravljivih, kot navajate, torej ne more biti.
Upravičeno se bojim, da boste naš odlok razveljavili, ker moj sklep o zadržanju ni bil objavljen v uradnem glasilu in ker vam je pobudnik podal netočne podatke o postopku. Naših trditev in navedb pa žal ne boste upoštevali. Razveljavitev bi pomenila, da bi zaradi zadeve Tito, moralo vseh 212 občin vsak sklep, v vseh zadevah, objavljati v različnih uradnih listih, s tem pa bi povzročili veliko nepotrebnih dodatnih obremenitev občinam, bogatili pa bi izbrane posameznike, ki se že sedaj mastijo z objavami. Smiselne in veliko bolj dostopne so občanom objave na spletni strani Občine.
Vesel sem, da smo sprejeli takšen sklep, ker na ta način vam jemljemo pravico, da odločate o odloku, ki je razveljavljen. Vaše začasno zadržanje bo tako ostalo v zgodovini zapisano, kot akt, s katerim ste želeli vplivati s ciljem, da se zadrži cesta Josipa Broza Tita. Žalosti pa me, da ste si kot najvišji sodni organ dovolili, da pridete v takšno situacijo.
Dovolim si in vam v prilogi pošiljam sliko Josipa Broza Tita, ki se je 30.maja leta 1945 v odprtem vozilu vozil po Celju, ljudje so mu kot osvoboditelju v avto metali cvetje, generacija naših dedkov in staršev, pa je isto noč v Hudo Jamo metala ljudi. Prilagam tudi dokaz- dokumentarni film Huda Jama.
Iskrena hvala gospodu dr. Jakliču in g. Šorliju za pokončno, človekoljubno in zakonito opredelitev. Njima pošiljam dopis samo v vednost.
Roman LELJAK
Župan Občine Radenci

Slika komunističnega diktatorja  Josipa Broza Tita, ki se je 30.maja leta 1945 v odprtem vozilu vozil po Celju, ljudje so mu kot osvoboditelju v avto metali cvetje, generacija naših dedkov in staršev, pa je isto noč v Hudo Jamo metala ljudi. Prilagam tudi dokaz- dokumentarni film Huda Jama

Sklep občinskega sveta Radenci z 30.7.2020

 

Pismo predsedniku Ustavnega sodišča Rajku Knezu:

							 

Del seznama ljudi, ki jim je Tito v Radencih vzel premoženje, izgnal, nekaterim pa tudi življenje.
Belak Franc in Marija, Bračko Anton, Cizlk Marija, Dimajer Edvard, Dobar Primož, dr. Brumen Ana, dr. Kline Erik, Ž. Filijan, Erika in Fitz Haman, Ivana Herman, Marija Hön, Franc in Marija Jurkovič, Elizabeta Klemen, Jožef Kolisa, Julijana Leber, Marija Rakuša, Marjeta Rene Bruck, Jan in Pavla Sedlaček, Roza Stephenson, dr. Ante in Vilma Šarič, Ludvik in Štefanija Šiftar, Klara Šmigov, Ignac Šlager…

Boris Cipot 

Mogoče vam bo všeč