Nekategorizirano

Arsenovičevo oboževalko in goljufivo humanitarko Natašo Švikart ovadili tudi drugi starši opeharjenih otrok

Po tem, ko je priznala, da je vzela denar, ki je bil namenjen dečku Galu, menda zato, ker je bila v stanovanjski stiski, so goljufivo humanitarko končno razkrili. Pri pregledu in analizi javno dostopnih finančnih izkazov je bilo razvidno, da je denar na društven račun od dobrih ljudi prihajal, a z njega tudi izginjal. Očitno ga je Nataša Švikart porabljala zase. 

Potem pa se je vse skupaj začelo sesuvati kot hišica iz kart. Še drugi, ki so sodelovali z društvom Maus, so začeli sumiti, da tudi v njihovih primerih morda ni bilo vse tako, kot bi moralo biti, zato so sumljivo poslovanje društva Maus in Nataše Švikart naznanili policiji. Med njimi še dva starša Jožica Aberšek, mama Marka Aberška, in Marjan Beranič, očka Lane Beranič. Za oba otroka – za njune nujne posege v tujini –, je Maus zbiral sredstva, piše Svet24. »Policija verjetno dela vse, kar je v njeni moči, da bi stvarem prišla do dna. Temu verjamem. Mi bi pa bilo ljubše, če bi šlo hitreje. Zdaj zadevo preiskujejo že nekaj mesecev,« je dejal Beranič. 

Kot kaže, da sta poleg treh prej omenjenih družin prijavo kasneje podali še sestri Staniša iz Bele krajine, ki trdita, da jima je Švikartova prav tako ukradla denar, zbran za pomoč njima in njunima otrokoma.

Mogoče vam bo všeč