Nekategorizirano

Migrante policija izžene na Hrvaško, a se vedno znova vračajo

Policija je v prvih enajstih mesecih leta 2019 zabeležila kar 15.221 nelegalnih prehodov meje, kar je kar za 70 odstotkov več kot leto prej. Gre za uradne številke, ki jih beleži Policija. Koliko je neuradna številka pa verjetno ne bomo nikoli izvedeli.

Sindikat policistov Slovenije ocenjuje, da policija prestreže le manjši del ilegalnih migrantov, v stranki SDS zato upravičeno menijo, da je bilo prehodov bistveno, celo desetkrat več. Temu pritrjujejo tudi številni domačini ob meji, saj migrante dnevno srečujejo. Je pa žal edini uradni podatek o zaznanih prehodih tisti s katerim razpolaga Policija.

Velja prebrati:

https://vfokusu.com/post/503893/migrant-ki-je-vlomil-v-vikend-slovenija-je-idealna-za-azil-v-ljubljani-bi-bil-dve-ali-tri-leta

In:

https://vfokusu.com/post/503819/migranti-ne-pocivajo-niti-med-prazniki

Migrante, ki so v Slovenijo skušali vstopiti ilegalno, policisti sicer registrirajo, odraslim vzamejo prstne odtise in jih vnesejo v določene baze EU podatkov. Gre za določbe EU, po katerih mora ravnati tudi Hrvaška. 

Nezakoniti prehodi državne meje

V soboto, 4. januarja so policisti Policijske postaje Ormož v naselju Ormož izsledili 4 državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po končanem postopku so bili danes vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Na podlagi teh podatkov so policisti vrnili 8050 tujcev, največ na Hrvaško, 7956. A problem je v tem, da se veliko teh migrantov znova vrača v Slovenijo Policija je tako ponovno obravnavala kar 2.174 ilegalnih migrantov, ki jih je iz Slovenije že vrnila. 

Do kdaj še, gospod Poklukar?

uredništvo/vfokusu

Mogoče vam bo všeč