Nekategorizirano

Ameriške volitve: Smo priča prevari v Detroitu?

Ameriški predsednik Donald Trump ne izključuje možnosti, da se je v ZDA zgodila volilna goljufija.

Trump, ki zaostaja za Bidenom, čeprav še ni znano, kdo bo zmagal, je napovedal, da bo ponekod vložil tožbe in zahteval ponovno štetje glasov.

V svojem zadnjem tweetu je delil besedilo Breitbart News, ki predlaga sumljiva dejanja med štetjem glasov, ki so prispeli po pošti v Detroitu.

Štetje glasovnic v nenavzočnosti se je v Detroitu spremenilo v kaos, ko se je na štetju zbralo na stotine neuradnih republikanskih opazovalcev, zaskrbljenih, da se dogaja goljufija – piše v besedilu.

Republikanci in privrženci Trumpa so se razburili, ker naj bi Trump v državi imel močno prednost pred zgodnjim odštevanjem v torek zvečer, prednost pa je izhlapela pri štetju glasovnic, prispelih po pošti na “zgodovinsko demokratičnih območjih”.

Velik problem pa se je pojavil, ko so republikanskim opazovalcem naročili, da lahko štetje glasov opazujejo iz razdalje 30 metrov. In takšnega ne razumljivega navodila niso republikanci dobili samo v tem okrožju.

Več videoposnetkov, objavljenih na družbenih omrežjih, je pokazalo, da delavci skušajo “omejiti preglednost in ljudem zunaj ne dovoliti, da bi opazovali dogajanje na območju štetja”, piše v besedilu.

Matt Finn, producent Fox News, je zapisal: »Nekatera okna so blokirana. Nekaj ​​ljudi, ki so jih prilepili, sem vprašal, zakaj so to storili, brez jasnega odgovora. Več ljudi nam je reklo, da menijo, da v tej sobi ni pravičnega števila (republikancev in demokratov). “

En delavec je okna pokril z velikimi kosi kartona, zunanjim pa preprečil, da bi videli, kaj se dogaja v notranjosti. Drugi delavci so okna na vratih blokirali s škatlami za pico, nekateri zunaj pa so vzklikali “nehajte glasovati”.

Po vsem tem lahko vidimo, da bodo ameriške volitve še trajale, kar nekaj časa. Vsekakor pa lahko vidimo, da je v nekaterih volilnih okrožjih prišlo do gromozanskih napak.

Mogoče vam bo všeč