Nekategorizirano

Ali bomo lahko kmalu kupovali preko aplikacije YouTubu?

Po poročanju Bloomberga in s strani 9to5Google je Google začel vključevati neposreden nakup izdelkov preko aplikacije YouTube.

Google je namreč od ustvarjalcev vsebin na svoji platformi zahteval, da izdelke, ki jih uporabljajo v videoposnetku, posebej označijo tako, da so podatki o izdelkih povezani z Googlovimi orodji za analitiko in nakupovanje. Končni cilj je gledalcem omogočiti vpogled v izdelke, omenjene v videoposnetku, in jim omogočiti nakup teh izdelkov bodisi neposredno prek aplikacije YouTube bodisi preko tretje osebe.

Google sodeluje s platformo Shopify za vključitev storitve Shopify v aplikacijo YouTube, ki naj bi omogočala neposredno prodajo in nakupe izdelkov prek YouTuba. S to potezo bo Google verjetno pritegnil YouTuberje, ki prodajajo izdelke z lastno blagovno znamko (blago), da financirajo kanal, velika večina pa bi verjetno omogočila, da bi njihove izdelke kupili neposredno prek YouTuba, če bi obstajala ta možnost.

S to potezo bo Amazonu in podobnim spletnim platformam ukradel delček kolača in ustvaril nov način monetizacije YouTuba kot storitve, hkrati pa ustvarjalcem vsebin omogočil lažje trženje svojih izdelkov. Poleg Googlovih oglasov in sponzoriranih video odsekov bodo končni uporabniki v prihodnosti v vmesniku aplikacije videli tudi izdelke. Koliko bo to prispevalo k uporabniški izkušnji, bomo še videli.

Mogoče vam bo všeč