In action during mens group C preliminary round basketball match between Slovenia and Japan in Saitama Super Arena at Tokyo 2020 Summer Olympic Games, Japan on July 29, 2021
OLIMPIJSKE IGRE 2021-TokioSlovenijaŠport

Šesti dan iger v Tokiu – UMIRJENI NASTOPI SLOVENSKIH OLIMPIJCEV V TOKIU

Danes (29.7.2021) ni bilo pretiranega pozitivnega razburjenja v slovenskem taboru. Bolj ali manj umirjen dan. Rutinska zmaga košarkarjev, zgrešeno finale kanuistke, jadralki sta po tretjem lovu popravili uvrstitev.

In action during mens group C preliminary round basketball match between Slovenia and Japan in Saitama Super Arena at Tokyo 2020 Summer Olympic Games, Japan on July 29, 2021

Košarkarji Slovenije so na olimpijskem turnirju v Tokiu zabeležili drugo zmago in si že zagotovili mesto v četrtfinalu. Premagali so Japonsko s 116:81 (29:23, 53:41, 80:64). Po uvodni zmagi proti Argentini je Slovenija tudi v drugem nastopu upravičila vlogo favorita. Vodila je vseh 40 minut in zanesljivo prišla do novega uspeha. Imela je dovolj razpoloženih igralcev, bila učinkovita v napadu, hkrati zbrana in čvrsta v obrambi, tekmeca pa je nadigrala tudi v prostorih pod obročema. Končna uvrstitev Slovenije v skupini bo znana po zadnji tekmi predtekmovanja v nedeljo, 1. avgusta, ob 10.20 proti Španiji. Četrtfinalni tekmec Slovenije bo znan po žrebu.

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem dnevu tekmovanj razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu napredovali na skupno osmo mesto. V prvi današnji regati sta bili šesti, v drugi pa deveti. Po odbitku najslabše regate imata 23 točk. Po prvem dnevu sta bili na 14. mestu. V tretji regati olimpijskih iger sta v Enoshimi zmagali Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan, drugi sta bili Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar. V četrti regati pa sta bila najboljši Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, drugi pa Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler. Poljakinji Skrzypulecova in Ogarjeva, nekdanji svetovni prvakinji, sta ostali v skupnem vodstvu s štirimi točkami. Millsova, ki je bila na prejšnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru zlata, a z drugo flokistko, se je prebila na drugo mesto (8). Na tretje mesto sta nazadovali Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (9), četrti sta Švicarki (14), peti pa Brazilki (16).

Mariborski jadralec Žan Luka Zelko je po osmih regatah v razredu laser na olimpijskih igrah v Tokiu na skupno 28. mestu (154 točk) med 35 jadralci. V prvi današnji regati je bil 20., drugo pa je končal na 26. mestu. Zelko je prvo regato dneva bolje začel, z 28 sekundami zaostanka za vodilnim je bil 14. na prvem obratu, a nato kmalu nazadoval in si na koncu nabral dve minuti in štiri sekunde zaostanka. V drugem plovu pa se je ves čas gibal med 25. in 28. mestom. Na 27. mestu je z dvema minutama in 27 sekundami zaostanka plov končal.

Slovenski kanuistki Alji Kozorog se na olimpijskih igrah v Tokiu ni uspelo prebiti v boj za medalje v slalomu na divjih vodah. V današnjem polfinalnem nastopu je imela po enem dotiku vratc med 18 tekmovalkami 12. dosežek in se tako ni prebila med deset finalistk.Polfinalno vožnjo je dobila Avstralka Jessica Fox pred Čehinjo Terezo Fišerovo. Le šestim tekmovalkam je uspelo progo v kajakaškem centru Kasai opraviti brez napake, Slovenka je dve kazenski sekundi dobila štiri vratca pred ciljem.”Zagotovo je prisotno malo razočaranja, saj sem po zelo dobrem zgornjem delu dobila občutek, da bi se lahko uvrstila v finale. Na žalost mi je v spodnjem delu zmanjkalo moči, posledica so bile napake in izguba časa,” je dejala Primorka, ki je šla na progo brez pritiska, a z nekaj strahu, saj je bila postavitev že na oko mnogo težja od tiste v kvalifikacijah.

Plavalka Katja Fain je na olimpijskih igrah v Tokiu danes nastopila v predtekmovanju na 800 metrov prosto. V svoji skupini je bila četrta, skupno pa je njen dosežek pomenil uvrstitev na 26. mesto.

vir: https://www.olympic.si/novica/1691

Mogoče vam bo všeč