Nekategorizirano

Župani SLS bodo zbirali denar za neživljenjske kazni mladim kubanskim plesalcem

Na škandal,ki se je zgodil v petek, ko je policija s 14 tisoč evri mandatne kazni oglobila  plesalce kubanske folklorne skupine, ki so se po Bovcu,kjer so imeli dogovorjen nastop, še danes odmeva doma in na tujem. Oglasili so se tudi v SLS in v sporočilu za javnost izrekli ogorčenje nad ravnanjem policije. »V Slovenski ljudski stranki se ne strinjamo s sankcijami, ki so jih v petek, 17. 8. 2018, policisti v Bovcu izrekli mladim kubanskim plesalcem, zato pozivamo vodstvo Policije, da odpravi izrečene denarne kazni ter jih spremeni v opomin. V nasprotnem primeru bomo župani SLS pričeli z zbiranjem denarja za plačilo te neživljenjske kazni«, poziva predsednik Kluba Županov pri SLS, Miran Gorinšek, župan občine Slovenske Konjice.

V petek smo videli, kaj pomeni uporaba pravne logike brez upoštevanja vsaj malo zdrave pameti. Pet policistov je v Bovcu za več ur zadržalo skupino kubanskih plesalcev, ki bi naj kot gostje nastopili na lokalni prireditvi. Razlog: osebne dokumente so pustili v hotelu v Italiji, kjer so nastanjeni. Kljub temu, da so jim organizatorji dokumente pripeljali v eni uri, so naši policisti VSAKEMU posebej zaračunali 500,00 EUR kazni, kar pomeni skupaj 14.000,00 EUR. Kaj pomeni tako visoka kazen za mlade Kubance si Evropejci ne moremo niti predstavljati!

V Slovenski ljudski stranki znamo uporabljati zdravo kmečko pamet. V danem primeru bi policisti morali ugotoviti dejansko stanje in temu primerno izreči sankcije. Prepričani smo, da je do nezakonitega ravnanja prišlo nehote, ali pa zaradi malomarnosti vodje skupine. Pri tem niso nastale škodljive posledice za varnost v naši državi, kot nastajajo pri tisočih ilegalnih prebežnikov, ki prečkajo naše meje brez dokumentov in kakršnih koli posledic. Navedeni župani Slovenske ljudske stranke zato pozivamo vodstvo Policije, da odpravi izrečene denarne kazni ter jih spremeni v opomin. V nasprotnem primeru bomo župani SLS pričeli z zbiranjem denarja za plačilo te neživljenjske kazni. 

Mogoče vam bo všeč