Nekategorizirano

Župan Aleksander Jevšek in kolektivizacija gospodarstva v novi rdeči Kučanovi pokrajini Prekmurje

V predvolilnem spotu na net-tv je župan občine Murska Sobota podal svojo strategijo razvojo turizma. Vsi turisti v Prekmurju bi se tako naj ustavljali v občinskem Expanu – Vratih v Pomurje. Tam zaposleni pa bi turiste napotili v turistične točke (Jevšek uporablja izraz destinacije) v Prekmurju. Ta 6 milijonski davkoplačevalski zapitek vladavine SD v Murski Soboti Jevšek primerja z investicijo v proizvodno halo podjetja Medicop. 
 Policist, ki ni nikoli sam z svojim denarjem tvegal in zaposloval ljudi v turizmu in gostinstrvu, tudi drugače pametuje in deli nasvete, kako se dela turizem. Na začetku prvega mandata je mantra razvoja turizma v Prekmurju bil slogan “Visit Pomurje”. V okviru tega pa bogato financiranje multinacionalke RedBull. Okrog milijon EUR je šlo od razvojnega denarja za Pomurje na račune Red Bullu. Od tam bog ve kam. Učinka ni bilo. Vendar nič za to, imamo novo zgodbo s še bolj zvenečim “avtohtonim” imenom Expano.

Vsak mali zasebni ponudnik v gostinstvu in turizm, ki ni vpet v velike Jevškove zgodbe in iz dneva v dan komaj preživi,  je dnevno pod udarom sto in enega predpisa in raznih inšpekcijskih pregledov, je hitro ugotovil, da on ni del velikih Jevškovih zgodb o turizmu.  Kot “turistični kulak”  pa je tudi moteč deležnik pri izgradnji nove podobe kolektivnega turizma v novonastajajoči rdeči Kučanovi pokrajini.  

Prvi podjetniki, ki so opazili, da jih Jevškek smatra za turistične kulake, so bili gostinci na Trgu kulture. Z novo vizijo ideologije povezovanja (beri kolektivizacije) in poveličevanja nove betonske (brutalistične) ploščadi pred evangeličansko cerkvijo v središču Murske Sobote, je Jevšek produkt (prireditve na Trgu kulture), v katerega so mali gostinci vlagali več let, nonšalanto preselil  vizavi kipa z Leninovim emblemom na samo ploščad. Miselno in kulturno se je tako Murska Sobota vrnila v čas betonskega komunizma in modernizma. Edina razlika je ta da, so se groteskne instalacije iz začetka 60 let izpred spomenika posvečenega ideologiji bojševizma preselile v prav tako grotesko arhitekurno spako (ljubkovalno poimenovao “expodrvarnico”) na južni del Polaničevega peskokopa.

Opogumljeni z novo kolektivistično vizijo gostinstva in ponovega rojstva kulturnega marsizma pod taktirko občinskega SD so dobila krila tudi direktorji nekajterih avnih občinskih zavodov. 

Privat lastnikom gostinskih obratov so tako začeli konkurirati s pomočjo davkoplačevalskega denarja. Po vrsti odpirajo ali širijo gostinske obrate in tako neposredno ogrožajo obstoj malih privatnih gostinskih podjetjij in sp-jev. Vsi osrednji lokalni mediji (Sobotainfo, Vestnik,…), tako vsak javnozavodski gostinski dogodek poveličujejo ob vsakem koraku. 
Istočasno pa se občasno javno objavljajo spiski “umazanih kuhinj” pri privat ponudnikih. Cilji so različni, osnoven pa je kasirati gotovino in pridobivati eu sredstva. To pa preko obvodnih izvajalski podjetij, kanalizirati v privat korist. Okolje je ugodno. Tožilstvo in država se ukvarja z namišljenim desnim ekstremizmom. Medtem se v ozadju po tihem krepijo SDju podložni družinski klani. Ti si po ndraghetinem načelu delijo področja koristi med sabo.

Značilnost bolivarskih socialistov venezuelskega tipa smatra privat sektor za razrednega sovražnika.  Retorika domačih socialistov in evropskih liberalov je na moč podobna Stalinovi v letu 1929. Ta je pred večmilijonsko morijo uspešnega srednjega razreda na podežleju (kulaki) na internih sestankih s svojimi tovariši razpravljal zelo podobno kot sedaj prenovljeni komunisti in evropski socialist. Zamenjalo se je le nekaj oguljenih fraz.  “Za uvedbo pravične družbe je potrebno sprejemati, “drzne” in “pogumne”, odločitve…. Če ne sedaj kdaj potem….Smo sinonim za razvoj…, a smo komunisti  (sedaj – progresivci) ali nismo? Vsak razvoj nosi nekaj tveganja….”
   
Nekaj klanskih Jevškovih kolektivističnih podvigov kot župana Murske Sobote s podporo SD v Murski Soboti.

Družina Cipot, Miloševič, Bačič (SD)
Projekt Ceropa – stanovanja in lokali v Murski Soboti (predstavljen kot center za predelavo starih stvari, center druženja mladih in starih itd – zaenkrat vse v lasi Ceropa) Trenutno poteka zbijanje tržne vrednost objekta z najverjetnejšim ciljem poznejšega poceni nakupa. Odstranjujejo se vsi rodbinsko nepovezni deležniki.

Projekt Expano – SD (Židan, Jevšek, Perhavec, Lang, družina Kučan)
Po razdelitvi 6 miljonske pogače…..  Prej ali slej bo objekt prešel v privatne roke. Zaradi energetske potrate in funkcionalne nedomišljnosti ga družina Polanič verjetno ne bo hotela.

Komunala d.o.o.
Jevškova posebna strast. Vizija Jevška kot prepričanega socialista je uspešno podjetje Komunala d.o.o. Ta je 100% v občinski lasti.  Zmagovati je potrebno v “tekmi” z privat ponudniki na čim več področjih.  Trenutno poteka izrivanje konkurence na področju sanacije večstanovanjskih stavb. Komunala bi najemala kredite pri komercialih bankah  in jih z jamstvom občine delila koristnikom svojih storitev. Cilj izriniti vse privat ponudnike z trga in s tem dokazati da podjetje v državni/občinski lasti lahko z “primernim” (beri SD lojalnim) kadrom in “dobrim” (beri – visokimi plačami za slabo opravljeno delo) vodenjem pod taktirko SD boljši gospodar kot privat podjetja. Izgub ne bo saj jih bo pokrila občina ali kot ustanoviteljica ali kot naročnik preplačanih storitev, edinega, vsaj kar se Jevška tiče kvalificiranega ponudnika. (Zveni tako zelo – znano)

Odbor za pripravo 100 letnice ( v ozadju: – ideološki projekt uvedbe prve socialistične pokrajine v Sloveniji)
 100 letnica bi naj bila nek mejnik. Ne samo za Prekmurje, ampak tudi za celotno Slovenije.  V ozadju je projekt uvedbe prvih rdečih ruralnih pokrajin v Sloveniji. V teh pokrajinah bodo vse glavne denarne tokove nadzorovali kučanu podrejeni družinski klani. Denarni tok iz EU in države za vse večje infrastrukturne projekte bo pod neposrednim upravljanjem skrbno izbrane od Kučana z kulturnim marksizmom in multikulturnostjo prepojene mlade avantgarde. Multikulturnost, ki bo temeljila na mladih aktivisth. Občine bodo po uvedbi dobile status večjih krajevnih skupnosti. 

Po ducatu neuspelih poskusih uvedb boljševističnih kolektivizacij na vasi je v naslednji letih na vrsti Kučanovo Prekmurje.

Viri
—————————— ———–
Dober večer župan – dr. Aleksander Jevšek
https://www.net-tv.si/our- video/dober-vecer-zupan-dr- aleksander-jevsek/

Venezuela’s Lessons for American Socialists
https://www.bloomberg.com/ opinion/articles/2019-01-03/ venezuela-economic-collapse- has-lessons-for-america-s- socialists

As socialist Venezuela collapses, socialist Bolivia thrives. Here’s why.
https://www.washingtonpost. com/news/global-opinions/wp/ 2017/01/05/as-socialist- venezuela-collapses-socialist- bolivia-thrives-heres-why/? noredirect=on&utm_term=. 03f0f54849f4

Ob selitvi drsališča gostinci grozijo z bojkotom dogodkov na Trgu kulture
https://sobotainfo.com/novica/ lokalno/ob-selitvi-drsalisca- gostinci-grozijo-z-bojkotom- dogodkov-na-trgu-kulture/ 446978

Mogoče vam bo všeč