Nekategorizirano

Znano je kdo je napadalec z nožem v Birminghamu

V povezavi s krvavim pohodom z nožem v centru Birminghama, ki se je zgodil v nedeljo zjutraj, so s pomočjo posnetkov varnostno-nadzorne kamere uspeli aretirali 27-letnega moškega. Do odvzema svobode moškemu, ki je osumljen umora in sedem poskusov umora, je prišlo potem, ko so se v mestu v roku 90-minut odvili napadi z nožem v kar štirih delih mestnega središča. Piše Nova24 TV.

Med krvavim divjanjem za katerega policija vztraja, da naj ne bi šlo za teroristični napad je življenje izgubil 23-letni moški. 32-letna ženska in 19-letni moški sta v kritičnem stanju, pet naključnih mimoidočih pa je utrpelo manj resne poškodbe.

Policija deležna kupa kritik
Osumljenega napadalca so priprli ob 4. uri na področju Selly Oak v Birminghamu, ki se nahaja slabih pet kilometrov stran od območja krvavega divjanja. Do hitrega prijetja je prišlo potem, ko je policija prijela kup odzivov na račun objavljenega posnetka napadalca, ki so ga posnele varnostno-nadzorne kamere. Kljub temu pa je bila policija deležna vrsto kritik, saj ta ni uspela ustaviti napadalca, ki je kar dve uri z nožem v roki divjal po mestu.

Mnogi so kritični, ker je po mestu nameščenih cel kup varnostno-nadzornih kamer, na podlagi katerih bi lahko krvoločnega napadalca brez težav izsledili, vendar tega niso storili. Morilec bi se tako lahko brez težav izmuznil iz mesta. Komisar za kazniva dejanja Jay Singh Sohal je izrazil začudenje, ker policija ni nemudoma razkrila morilčevega opisa. Policija je glede kritik navedla, da naj bi bila težava v tem, da je napadalec ubral neobičajno pot in ga zato naj ne bi mogli izslediti. Motiv za krvoločni napad še ni znan, policija zavrača navedbe, da gre za teroristični napad.

Policijski vir je za britanski Daily Mail povedal, da je mogoče, da je šlo za napad na člane LGBT skupnosti. Kakorkoli, tiskovni predstavnik policije je dejal, da so prepričani, da so bile žrtve v napadu izbrane naključno. Moški, ki je izgubil življenje, namreč naj ne bi bil gej. Policija je prav tako izrazila hvaležnost vsem, ki so sodelovali pri posredovanju informacij, ki so jih na koncu privedle do morilca. Navajajo, da se preiskava z aretacijo nikakor ne zaključuje, saj želijo prej zaslišati vse očividce.

Priče so poudarile, kako nenaden je bil napad. Napadalec se je namreč spravil na naključnega moškega, ki se pogovarjal z žensko in ga zbodel v glavo. Moški se je kljub ubijanju ljudi sproščeno sprehajal po ulicah, navajajo. Ena izmed prič je povedala, da se ji je zdel napadalec povsem neuravnovešen. Spravil se je namreč na moškega, ki se je pogovarjal z žensko. Potem, ko ga je zbodel v glavo, je stekel po ulici in se spravil še nad žensko.

Gre za črnca v 20-ih letih
Lastnik bližnjega lokala Savvas Sfrantziz, ki je videl, kako je bila ženska zbodena v vrat, je napadalca opisal kot črnca v 20-ih letih, ki je bil oblečen v športno jopo s kapuco. Krvoločni moški je žensko zbodel večkrat zaporedoma, preden je odkorakal stran, je povedal in dodal, kako je ženska na ves glas kričala, da jo moški zabada z nožem. Vsi so mislili, da je prišlo do ropa, ker je okoli vratu imela ogrlico. “Napadalec ni izgledal zaskrbljen, ko je odšel od ženske, ki jo je zabodel.”

 

Mogoče vam bo všeč