Nekategorizirano

ZDRAVJE AVSTRIJCEV JE NA PRVEM MESTU

Zaradi povečanega števila na novo okuženih s koronavirusom je avstrijsko zunanje ministrstvo na Dunaju v petek, 14. avgusta, izdalo varnostno opozorilo za potovanje na Hrvaško in avstrijske državljane, ki so trenutno na Hrvaškem, pozvalo, naj se takoj vrnejo domov. Po odločitvi je mesto Dunaj vsem, ki so se vrnili s Hrvaške med 7. in 16. avgustom 2020 v 24 urah brezplačno testiralo. 

Brezplačna preizkušnja za vse Dunajčane, ki so se prejšnji teden vrnili s Hrvaške, bo na voljo do 21. avgusta. Testiranje lahko opravijo tudi ljudje, ki nimajo simptomov okužbe. Povratniki iz Hrvaške lahko naročijo tudi brezplačni domači test. 

Na brezplačno testiranje se je takoj odzvalo veliko Dunajčanov, v prvi uri in pol pa so opravili 170 testov. Zaradi velikega povpraševanja po brezplačnem testiranju se je delovni čas medicinskih delavcev podaljšal in število zaposlenih povečalo.

– Dunaj nikoli ne zapusti, zdravje državljanov pa je prednostna naloga. Mirno in z največjo koncentracijo smo se do zdaj uspešno borili s pandemijo. Razlog za to ni le neverjetna dunajska disciplina, temveč tudi odlična zdravstvena oskrba ter inovativni in učinkoviti ukrepi, ki jih je sprejela medicinska krizna ekipa mesta Dunaj – je dejal župan Michael Ludwig in poudaril harmonično in edinstveno delovanje institucij in državljanov, ki se soočajo s pandemijo. .

 

Mogoče vam bo všeč