Nekategorizirano

Zastavica je padla ali tekma se naj začne!

Četrtek, 18 oktobra  je dan, do katerega so morale stranke, liste, posamezniki s podpisi in s podporami, pogumom ter znanjem in še kaj, odločiti za resen vstop  v tekmo za zasedbo županskega ali svetniških stolov po posameznih mestih in občinah.

In kako kaže v Celju?

Županskih napovedi  do včeraj, z zadnjim vstopom prve ženske v župansko tekmo v Celju, po mojem vedenju gre za kandidatko Matejo Žvižej kot predstavnico z zmagovalnim nabojem iz Levice, jih je vsega skupaj sedem. V Celju je poleg pogumne predstavnice Levice za zdaj znanih še šest kandidatov za župana. Med njimi so: aktualni   župan Bojan Šrot, ki ga tokrat podpira njegova nova stranka Celjska županova lista,  Sandi Sendelbach, ki ob podpori Liste Odprto Celje kandidira s podpisi občanov in  strankarski kandidati:  Branko Verdev (SD), Marko Zidanšek (SLS) ter Matevž Vuga (SMC) . Z današnjim dnem smo dobili potrditev iz Mestnega odbora SDS Celje o dokončanih postopkih z vložitvijo kandidature Matjaža  Železnika za župana MO Celje  ter kandidatnih list za mestne svetnike in  za člane svetov mestnih četrti in krajevnih skupnosti.

Strankarskih list je več. Predpostavka je da so,  tisti ki nimajo kandidata/kandidatko bodo/ali so že, dali podporo posameznemu med že znanimi kandidati ali morda nobenemu. Tudi same predstavitvene novinarske konference županskih kandidatk/kandidatov ter list so pred končnico.. administrativno, postopkovno seveda.

Pod sloganom Radi imamo Celje, se na lokalne volitve v Celju podajajo kandidati  SLS na čelu z Markom Zidanškom, ki se poteguje za županski položaj v Celju.

V sredo, v znanem gostišču v bližini Celja je potekala ena od teh predstavitev, ki jo je pripravila Slovenska demokratska stranka.  Na oko klasična. Županski kandidat znani glasbeni pedagog in dirigent, zasebnik, nekoč politik in spet politik, gospod Matjaž Železnik. Večji del programa, teženj, želja, je zajet v njegovem programu, v katerem želi s pomočjo stranke,  ki ga je predlagala ter tudi tistih  ki želijo podobno, izboljšati življenje Celjank in Celjanov. Prioriteti, ki jih izpostavlja kot primarni sta dve: sprejem prostorskega načrta  Mestne občine Celje in izgradnjo doma  za starejše. Geslo ki bo vodilo in gibalo kampanje je »Prebudimo Celje«. Slovenska demokratska  stranka se na lokalne volitve odpravlja z polnimi listami kandidatk  in kandidatov v vseh  volilnih enotah Mestne občine Celje, torej 33-mi. Nosilci list so: Leon Podlinšek, Karmen Kozmus in Matjaž Železnik.

Z geslom »Prebudimo Celje« bo  uspešno prebujanje Celja in njegovih  prebivalcev bo SDS v Celju, svoje volivce in občane po mestnih četrtih in krajevnih skupnostih prebujala oziroma nagovarjala z 33 svetniškimi kandidati in kandidatkami v treh volilnih enotah. Kako kvalitetno  in bogato, argumentirano  glede na izkušnje in znanje bodo pridobivali svoje dosedanje in potencialne nove volivce,  bomo zvedeli v naslednjih 28 dneh kampanje,  začenši od 19 oktobra pa do 16 novembra.

Vsi ki imajo radi Celje, so Za Celje naj  »Prebudijo Celje« tako da se bo  to resnično najbolj poznalo na življenje vseh Celjank in Celjanov!

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč