Nekategorizirano

Zaradi večjega izbruha virusa Covid 19 špansko mesto Lleide v karanteni

Po pisanju Daily Maila so zaradi nenadnega večjega izbruha okužbe z novim koronavirusom španske oblasti celotno mesto spremenile v karantensko območje. Skoraj 140.000 prebivalcev Lleide na območju Sehri, ki leži kakih 150 kilometrov od Barcelone, ne sme zapustiti domov, razen za odhode v trgovino ali na delo.

To je prva tovrstna blokada, odkar so konec preteklega meseca v Španiji odpravili izredno stanje, poroča Daily Mail. V tem mestu in okolici je veljavi prepoved zbiranja več kot desetih ljudi, poroke so prepovedane, restavracije pa lahko hrano po naročilu dostavijo samo na dom.

V regiji Sehrija živi približno 400.000 ljudi, novi ukrepi pa so sledili kot odgovor močnemu povečanju števila okuženih. V zadnjih 24 urah je bilo v Kataloniji registriranih 816 novih primerov, od tega 190 na območju Sehrije.

Sicer je španska vlada pred dnevi sprejela protikorona zakonski paket, vreden 3,7 milijarde evrov, s katerim želijo španski avtomobilski industriji priskočiti na pomoč pri sanaciji posledic epidemije koronavirusa.

Mogoče vam bo všeč