Nekategorizirano

Zanimiv obisk pri županu Arsenoviću. Ali v stranki SMC res mislijo, da je Maribor že njihov?

Spletni porta e-maribor.si poroča o “visokem” strankarskem obisku, ki ga je bil deležen novi mariborski župan Saša Arsenović. Obiskal ga je vrh stranke SMC na čelu s predsednikom in zunanjim ministrom Mirom Cerarjem. Poleg Cerarja so bili v strankarsko/vladni delegaciji še mag. Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti, Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Aleš Prijon, državni sekretar, Ministrstvo za okolje in prostor, Simon Zajc, državni sekretar, Ministrstvo za okolje in prostor, dr. Peter Gašperšič, nekdanji minister za infrastrukturo, Andrej Klemenc, generalni sekretar SMC in Ksenija Flegar, vodja lokalne mreže SMC.

Kakšno gradnjo mostu si predstavlja Arsenovič?

Župan ima sicer pravico povabiti v svoje mesto kogarkoli, pa čeprav pripada stranki SMC, vendar se mnogi sprašujejo, zakaj je povabil le ljudi iz svoje (SMC) stranke.  Se s tem uresničujejo napovedi, ki jih je na svojem portalu že zdavnaj napovedal Bojan Požar, da si SMC želi podrediti mesto Maribor, ali pa je bil razlog obiska razdeljevanje stolčkov v mestu ob Dravi. Že pred štirimi leti so namreč velmožje SMC-a prihrumeli v Maribor s spiskom javnih podjetij in zavodov v lasti MO Maribor, v katerih so želeli ustoličiti svoje kadre. Takratni župan dr. Andrej Fištravec jim je preprosto pokazal vrata. 

Bo Cerarjevim ta nakana pri Arsenoviću uspela? Po navedbah župana Arsenoviča se je danes že začela gradnja mostu med Ljubljano in Mariborom, ampak očitno je ta gradnja mostu le med ljubljanskim in mariborskim SMCjem. Čeprav je SMC le del vladne koalicije Marjana Šarca, Miro Cerar že od lanskega poletja pač ni več predsednik vlade RS, se je Cerar obnašal kot da nastopa v imenu vlade. Mogoče pa Saša Arsenovič tega ne ve, da Cerar ni premier, saj so se na sestanku pogovarjali o črpanju evropskih sredstev, letališču, knjižnici, Pohorju in še marsikaterih drugih projektih. Kot pravi Arsenovič naj bili zelo konstruktivni, in si zadali tudi že sestanke, termine in časovnice, kako priti do realizacije dogovorjenega.

Prav gotovo pa naj bi župan vodstvo SMCja  povabil tudi v svoj lokal Rožmarin. Prav tja, kjer naj bi po naših, sicer nepotrjenih podatkih, v četrtek nekdo pokradel oblačila gostov. No upajmo da ima Miro Cerar pri sebi še vedno svoj kos oblačila, so zapisali v e-maribor.si.

Pa srečno Maribor!

SIFA

Mogoče vam bo všeč