Nekategorizirano

Celje: »Indirektno priznanje za Celjski rokomet- nekdanji trener celjskih rokometašev postal trener RK Zagreb«

Branko Tamše je bil imenovan za glavnega trenerja rokometašev  RK Zagreb. To je veliko priznanje za slovenski in seveda celjski rokomet in za rokometni način razmišljanja. Tamše je bil trener celjskih rokometašev polnih pet let. Da je veliko dal slovenskemu rokometu, priča tudi osvojenih pet naslovov državnega in pokalnega prvaka z  RK Celje Pivovarna Laško med letoma 2014 in 2018. Njegovo delo je stoodstotno povezano z rokometom. Negova soproga je namreč  vpeta v delo ženskega rokometnega kluba Veplast iz Velenja. Tamše je pred prihodom v Celje vodil velenjske rokometaše in z njimi prav tako dvakrat slavil v državnem prvenstvu.

“Pred novim letom me je poklical Zoran Gobac in mi povedal, da si me želi za trenerja Zagreba, kar mi je bilo v veliko čast. Ljudem iz Zaporožja v Ukrajini sem dal vedeti, da so še vedno moja prva izbira, vendar odgovora nisem dobil, zato sem se odpravil v Zagreb, kjer smo se praktično vse dogovorili, pogodbo pa naj bi podpisali v ponedeljek. To je zame velik izziv, saj te ne pokliče vsak dan klub, ki spada v elito evropskega rokometa. To je tudi veliko priznanje za slovensko stroko,” je za časnik Delo ponosno dejal Tamše, ki se zaveda, kako spolzka so tla v zagrebški Areni.  “Ne ustvarjam si pritiska, če ne bo šlo, pač ne bo, če bo, pa toliko bolje. Prednost je, ker poznam veliko igralcev,” je dodal Tamše in s tem odstranil morebitna namigovanja, da bo deloval  pod neverjetnim  pritiskom rezultata.  Namen je dvigniti trenutni tekmovalni nivo in  obstati ostati v svoji skupini  B elitnega evropskega  rokometnega tekmovanja.

V športnih oziroma rokometnih krogih je dokaj dobro znano, da je bil v RK Zagreb v igralskem kadru prisoten  močan slovenski pridih. V Zagrebu namreč  trenutno igrata dva slovenska  reprezentanta, Urh Kastelic in Gregor Potočnik.  Sedaj se to dogaja tudi na trenerskem položaju. Iz rokometnega Celja to doživljamo kot priznanje vsem Celjanom, posebej pa navijačem in vsem tistim, ki jim je rokomet kot šport in kot  športna filozofija če že ne način življenja, zelo blizu.

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč