Nekategorizirano

Zahvalni prelet letal slovenske in ameriške vojske – tudi nad Celjem in Šmarjem pri Jelšah

Slovensko  in ameriško letalstvo oziroma  predstavniki slovenske in ameriške vojske, v zahvalo medicinskemu osebju, za ves trud v času epidemije, pripravljajo in bodo  izvedli simboličen zahvalni prelet.

Preleti se bodo dogajali  med 13.00 in 14.30, letala pa bodo v formaciji preletela več kot 10 krajev, tudi Celje v čast celjskih zdravstvenih delavcev. Pa tudi tistih, ki so njihove napore v ozadju podpirali kot so: pripadniki Civilne zaščite, Slovenske vojske in vseh vključenih v sistem zaščite in reševanja ter vseh, ki so zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi, da bi se je zgodilo in odvilo  ter končalo tako kot mora biti, v prid zdravju vsem slovenskim državljanom.

Prelet nad Splošno bolnišnico Celje je po časovnici predviden ob 13.32 uri. V Celju  bomo zahvalni prelet, s  svojo prisotnostjo in svetlobnimi signali,  pred Urgentnim centrom SB Celje, podprli tudi predstavniki interventnih služb. Policisti  oziroma  patrulje   ki bodo v neposredni bližini  objektov SB Celje pa tuid drugod po državi bodo imeli prižgane modre luči.
Na območju Policijske uprave Celje  se bodo predstavniki vojske z zahvalnim preletom nad Domom upokojencev Šmarje pri Jelšah zahvalili tudi vsem zaposlenim, ki so v času epidemije neutrudno skrbeli za zdravje in dobro počutje oskrbovancev.

Z akcijo se bodo simbolično zahvalili zdravstvenim delavcem, pripadnikom CZ in vsem, ki so zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi in bili na razpolago za vsa opravila ki so zagotavljale in zagotovile takšen izid boja proti COVID 19 po celi državi.

Sam prelet ima tudi simbolnega pomena. Zato ker se bo zgodil  1. Junija, na dan ko se tudi uradno zaključuje epidemija COVID 19 na slovenskih tleh.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč