Nekategorizirano

Zahodna Evropa: Prihaja vročinski val, temperature do rekordnih višin

Zahodna Evropa se pripravlja na močan vročinski val, ki bo že drugi vikend zapored prinesel ekstremne temperature, v Veliki Britaniji pa naj bi se približali zgodovinsko rekordni temperaturi 38,7 stopinje Celzija. Združeno kraljestvo se bo jutri približalo najvišji letošnji temperaturi, ki je bila dosežena med vročino prejšnji teden, poroča CNN.


				Vročinski val v Londonu in okolici naj bi trajal vsaj sedem dni.			Vročinski val v Londonu in okolici naj bi trajal vsaj sedem dni.

Najvišja temperatura se bo približala zgodovinskemu rekordu 38,7 stopinj, ki so ga zabeležili julija lani, kaže napoved britanske vremenske službe Met Office.  AFP Met urad je že izdal opozorilo za dele Britanije, kjer se bo ta konec tedna temperatura dvignila na skoraj 37 stopinj. Tokrat naj bi vročinski val v Londonu in okoliških krajih trajal vsaj sedem dni. Za prestolnico Francije, Pariz, naj bi bila temperatura celoten naslednji teden višja od 32 stopinj vsak dan. V Belgiji bo ponekod v nedeljo do 14 stopinj topleje od povprečja, najvišja temperatura pa bo višja od 32 stopinj. V Bruslju bo čez vikend 34 ali 35 stopinj. V Amsterdamu in drugih delih Nizozemske bi lahko temperatura med vikendom dosegla 32 stopinj. Nadpovprečna toplota bi v zahodni Evropi lahko ostala naslednjih devet dni.

Mogoče vam bo všeč