Nekategorizirano

Trenutno stanje okuženosti s koronavirusom v Sloveniji

Po 753 testiranjih na novi koronavirus je bilo v četrtek potrjenih deset okužb. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 24 bolnikov, štirje so na intenzivni negi. Umrl ni nihče. Iz bolnišnice je bil odpuščen en bolnik.

Po podatkih sledilnika covid-19 sta bili dve okužbi potrjeni v Ljubljani, Celju in Cirkulanah, po ena pa v Velenju, Vipavi, Grosuplju in Ivančni Gorici. V četrtek niso zabeležili smrti bolnika s covidom-19, skupno število umrlih tako ostaja 125. Po podatkih sledilnika covid-19 so doslej potrdili 2233 okužb, aktivnih primerov okužb pa je 181. Doslej so opravili 135.087 testov na novi koronavirus.

V Hrastniku so v četrtek odvzeli tri brise, ki pa so bili vsi negativni. Vse brise so odvzeli izven Doma starejših Hrastnik, kjer v četrtek ni bilo novih testiranj, so sporočili s hrastniške občine.

Od izbruha okužbe 10. julija letos so v domu okužbe potrdili pri 49 oskrbovancih in 11 zaposlenih. Umrli so štirje oskrbovanci s covidom-19, do danes pa so ozdraveli trije oskrbovanci in dva zaposlena. T

Trenutno je v domu okuženih 42 stanovalcev in devet zaposlenih.

Potem ko je Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) pred dnevi pozvala k preverjanju razkužil, nameščenih ob vstopu v trgovine, restavracije in javne ustanove, saj naj ne bi bila povsod ustrezna, je več trgovcev zatrdilo, da spoštujejo vsa navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

NIJZ trgovcem in drugim nalaga, da morajo ob vhodih v svoja poslopja namestiti razkužila, ki morajo biti namenjena razkuževanju rok ter vsebovati vsaj 60 odstotkov alkohola in hkrati sestavine, ki preprečujejo izsuševanje rok.

V ZPS so ta teden opozorili za zaskrbljenost potrošnikov glede ustreznosti razkužil, nameščenih ob vstopih v stavbe. “Brizgalniki mnogokrat izbrizgajo minimalne količine, prepogosto so prazni,” so zapisali. ZPS je zato pozvala Zdravstveni inšpektorat RS, da čim prej preveri ustreznost razkužil.

 

 

 

Mogoče vam bo všeč