Nekategorizirano

Vstopanje v raj preko Slovenske –schengenske meje se ne ustavlja

Iz Celjske policijske uprave poročajo,  so danes  zgodaj  zjutraj    pri ilegalnem prestopu meje ne območju Rogatca zalotili 17 ilegalnih prebežnikov, državljanov Iraka in Irana, v Sodni vasi pa  so ustavili voznika osebnega vozila, državljana Sirije, ki je v vozilu prevažal  7  ilegalnih  prebežnikov,  katerih državljanstvo še ugotavljajo. Postopki z vsemi še potekajo.

Mariborski policisti so včeraj okoli 18. ure pri Ormožu prijeli državljana Maroka
in Alžirije, ki sta na nedovoljen način prestopila državno mejo. Postopek s
tujci še ni zaključen.

Iz PU Murska Sobota pa so sporočili, da so včeraj na območju Ljutomera prijetih 9 tujcev, 8 državljanov Libije in 1. državljana Alžirije, ki so nezakonito vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito – azil.

Humani smemo in moramo biti najprej pri izvoru lastnem, do sebi.

Posebej v nebo vpijajoči so postopki. Ti postopki trajajo, stroškovno obremenjujejo državo preko izvajanja administrativnih nalog, nalog preverjanja v drugih in tretjih državah. Ti z določenim, znanim državljanstvom ali morebitni apatridi, so ves čas deležni  obravnave najmanj  kot da so  najbolj zaželeni in dolgo pričakovani obiskovalci in gosti. Le kdo jim polni glave in prazni denarnice ter obljublja njihov »dženet«, raj na zemlji? To je za vso normalno Evropo, v katero bi naj sodili tudi mi, nenormalen  balast in vsiljeno, da ne rečem nasilno, nehumano, do sebi in svojih držav, ravnanje od katerega kvečjemu se dobi kakšna opazka da smo nečloveški do teh in takšnih »revežev«.

Ali bodo evropski lažni humanitarci in z njimi naši salonski levosučni dušebrižniki, kdaj obrnili ploščo, ali pa se bo Evropa pogrezala v večji kaos, človeški, mentalni,  in da bo na koncu ekonomsko kolabirala, ostane, če prav ne veliko časa, da vidimo ali dočakamo.

Kaj pa do takrat?
Naredimo vse, da ta »reka« edina, ki teče samo  proti severu, usahne ali da spremeni  potek v pravo smer, v smeri rešitve, pri izvoru te novodobne fluidne človeške reke.

v.k.t.

Mogoče vam bo všeč