Nekategorizirano

Vse več otrok v karanterni

V nedeljo so okužbe z novim koronavirusom odkrili v 18 občinah. Po tri so potrdili v ljubljanski in mariborski občini. Dve okužbi so našli v občini Novo mesto, po eno pa v občinah Celje, Rogaška Slatina, Velenje, Slovenska Bistrica, Tržič, Črnomelj, Brežice, Ivančna Gorica, Naklo, Pesnica, Starše, Tišina, Beltinci, Dornava in Gorišnica.

Zaradi potrjenih okužb z novim koronavirusom pri zaposlenih, vrtičkarjih oz. šolarjih ali kornjihovih svojcih so že prve dni novega šolskega leta doma ostali nekateri zaposleni in otroci:

·         V karanteni so nekateri učenci iz enote Ringa raja celjskega vrtca Zarja,

·         prav tako nekaj zaposlenih v vrtcu v Račah pri Mariboru.

·         V karanteni je prav tako en razred gimnazijcev z mariborske III. gimnazije,

·         v karanteni ostaja več zaposlenih v braslovškem vrtcu Trnava.

·         Doma ostajajo tudi razred ter razredničarka na Osnovni šoli (OŠ) Sava Kladnika Sevnica,

·         prav tako oddelek petega razreda OŠ Danile Kumar iz Ljubljane.

·         V karanteno so morali dijaki enega oddelka Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju skupaj z razredničarko in nadomestno razredničarko.

·         V karanteni je tudi ter šest otrok Osnovne šole Črna na Koroškem in okuženi zaposleni iz tehničnega kadra šole, s katerim so bili otroci v stiku.

·         Doma so tudi učenci dveh četrtih razredov medvoške OŠ Preska,

·         Do 15. septembra bodo v karanteni tudi učenci in učitelji enega oddelka razredne stopnje ter učenci enega razreda predmetne stopnje na ljubljanski OŠ Koseze.

Že prve dni pouka se je kot problem izpostavilo tudi, kako razločiti med simptomi covida-19 in znaki drugih sezonskih okužb ter ali torej na okužbo z novim koronavirusom testirati vsakega otroka z znaki prehlada. Pediatri že pozivajo k prevetritvi smernic za testiranje najmlajših otrok.

Mogoče vam bo všeč