Nekategorizirano

Vrstijo se izrazi podpore predsednici DESUS-a in kmetijski ministrici Aleksandri Pivec

Po tem, ko je Milan Kučan razglasil “lovopust”  za Aleksandro Pivec, predsednico Desus in kmetijsko ministrico v Janševi vladi, so se rdeči “črnosrajčniki” F 21 v Desusu z vso vnemo lotili njenega rušenja. Po vseej sili želijo na čelo upokojenske stranke pripeljati nekoga, ki bo po volji “velikega meštra” z Murgel. 

Prekucniki pa niso pričakovali tako ostrega odziva upokojencev in upokojenskih organizacij, kmetov, kmečkih in cehovskih organizacij. Zadnje dni na sedež Desus prihajajo številna pisma podpore Aleksandri Pivec.

Svojo podporo so v pismih med drugim izrazili v OE KGZS Ptuj, Murska Sobota in Maribor, Slovenska zveza prašičerejcev, Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije VINIS, Združenje družinskih vinogradnikov – vinarjev Slovenije, Zveza lastnikov gozdov Slovenije, Predstavniki gospodarskih ribičev, v Zvezi društev rejcev drobnice pa so v elektronskem sporočilu zapisali:

»Spoštovani poslanci poslanske skupine DeSUS!
V zadnjih tednih z zaskrbljenostjo spremljamo medijsko gonjo proti ministrici za kmetijstvo dr. Aleksandri Pivec.
Prepričani smo da je namen tega destabilizacija stranke in izstop iz vlade. Kmetijska ministrica dela odlično na svojem področju. Veliko je v stiku s kmeti, kar je zelo pomembno za poznavanje problematike na terenu, saj smo v ključnem obdobju priprave Skupne kmetijske politike za prihodnjih sedem let. Od tega sta odvisni obdelanost krajine in oskrba prebivalcev Slovenije s kakovostno hrano.
Zaradi dobrega dela ministrice vse več kmetov podpira tudi stranko DeSUS.
Želimo, da podprete vašo predsednico in ministrico v zelo pomembnem času za slovensko kmetijstvo.
S spoštovanjem
Zveza društev rejcev drobnice Slovenije.”

Pisma podpore:

Mogoče vam bo všeč