Nekategorizirano

Vlada na delovnem obisku v Koroški regiji

Vlada je z današnjim dnem pričela z obiski slovenskih regij, zato da se iz prve roke seznani s težavami in izzivi, s katerimi se regije srečujejo in obenem pripravi tudi ustrezne ukrepe in rešitve. Vlada je kot prvo obiskala Koroško regijo.

Člani vlade so se najprej sestali na delovnem posvetu v Šentjanžu pri Dravogradu, kjer so se seznanili z gospodarsko in splošno situacijo v regiji, pa tudi z epidemiološko sliko v zvezi s koronavirusom.

Ključni izzivi koroške regije so povezani z ustvarjanjem privlačnih delovnih mest za mlade, prav tako je izziv za regijo razvoj visoko-kakovostnih produktov in novih turističnih nastanitev, saj ima Koroška visok potencial, velika pozornost v smislu gospodarstva pa bo tudi v prihodnje namenjena podjetniškim pobudam in motiviranju strateških vlagateljev.

Ministri in ministrice so spregovorili tudi o situaciji na področju institucionalnega varstva, štipendijske regijske sheme, situacije na področju varstva okolja in infrastrukture, kmetijstva, kulture, notranjih zadev in pravosodja ter upravnih storitev, prav tako pa so pozornost namenili finančnemu stanju občin. V okviru zaostrene situacije glede COVID-19 pa so spregovorili tudi o delovanju civilne zaščite v omenjeni regiji.

Predsednik vlade v družinskem podjetju Gašper trženje
Predsednik vlade je po delovnem posvetu najprej obiskal družinsko podjetje Gašper trženje, d.o.o. Poslovno področje družinskega podjetja Gašper zajema predelavo lesa, izdelovanje polproizvodov iz lesa in proizvodnjo stavbnega pohištva. To so visokokvalitetna okna in vhodna vrata iz različnih materialov. Podjetje Gašper ustvarja 50 % svojega prometa v tujini, večinoma na nemško govorečem področju in na trgih nekdanje Jugoslavije. Pred dvema letoma so vložili veliko truda in lastnih sredstev v posodobitev najmodernejše tehnologije za predelavo lesa. Družinsko podjetje Gašper ima pridobljene vse potrebne certifikate, je član Lesarskega grozda, ter mednarodnega Wood Industry Cluster-a in iniciative proHolz. Lastnika družbe sta Jurij in Uroš Gašper.

Vodstvo podjetja je izrazilo pohvalo na visoko odzivnost vlade v času prvega vala koronavirusa in za pomoč gospodarstvu v tem obdobju.

Mogoče vam bo všeč