Nekategorizirano

Opozicija je našla tehničnega mandatarja?

Šarec očitno ne ve kaj dela. Še včeraj je zatrjeval, da nima tehničnega mandatarja, sadaj pa bi na plano povlekel zapravljivega in na denar mahnjenega Jožeta P. Damjana.

Med meceni takega projekta in take režije je tudi vidni član Kučanovega Foruma 21 in lastnik idrijskega Kolektorja ter časopisne hiše Delo Stojan Petrič. Cilj tehnične vlade je predvsem napolniti vse bolj prazne malhe izbranih podjetij z napadom na največje gradbene projekte. Predčasne volitve zato niso njihova intimna opcija.

Gre za projekt, ki ga finančno in medijsko zanesljivo podpira idrijski tajkun Stojan Petrič, za katerega je znano, da mu v mandatu prejšnje vlade ni uspelo do donosnih gradbenih poslov pri gradnji drugega tira in karavanškega predora. V igri so torej milijarde za izbrana podjetja, da bi to dosegli, pa bodo šli “preko trupel”. Kakšna je torej njihova strategija? Kot smo izvedeli, naj bi v Petričevem časopisu Delo izšel pompozen članek s sporočilom “našli smo rešitelja” za slovensko gospodarstvo, ki pa ne bo nihče drug kot Jože P. Damijan. Damijana bodo predlagali za tehničnega mandatarja, idejo pa bodo posvojile štiri opozicijske stranke, ki so od marca ostale brez vladanja.

V operacijo naj bi bil aktivno vmešan tudi famozni Damir Črnčec, ki naj bi opravljal tudi preverko Damijana, takšna kandidatura pa bi mu morebiti prinesla novo priložnost, saj je znano, da je pogolten na denar.

Jože P. Damijan velja za moža, ki potrebuje veliko denarja. To smo razkrili že leta 2018, ko je skušal, prav v času vlade Marjana Šarca, postati guverner Banke Slovenije, in je zemljiška knjiga razkrila, da njegovo svobodo omejuje kar 587 tisoč evrov težka hipoteka na njegovem domačem naslovu v Domžalah.

Poleg hipotek imajo na Damijanovem domačem naslovu sedež tudi njegovi zasebni biznisi. Kar ne bi bilo vredno posebne pozornosti, če Damijan ne bi bil javni uslužbenec. Zaposlen je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Na domžalskem naslovu imajo sedež še njegov s.p., pa L.I.F.E.,Institut, Ljubljanski inštitut za finance in ekonomijo, d.o.o. in društvo Si za razvoj?

Poslovanje Damijanovega ljubljanskega podjetja, ki v letu 2019 ni imelo nobenega zaposlenega, so v zadnjih treh letih sicer zaznamovali silno visoki prihodki. V letu 2017 647 tisoč evrov, leto kasneje 158 tisoč in lani 394 tisoč evrov. Kot je razvidno iz tabele desno, so v letih visokih prihodkov beležili tudi izjemno visoke deleže dolgov. Naj bi bila pa lani avgusta pri Damijanovem podjetju zabeležena tudi transakcija v davčno oazo.
 

Mogoče vam bo všeč