Nekategorizirano

Vitamin B je zelo pomemben za zdravje

Kronična utrujenost in pomanjkanje moči so le nekateri simptomi, ki predstavljajo pomanjkanje vitamina B, ki je ključnega pomena za zdravo delovanje možganov in vzdrževanje imunskega sistema. Pomanjkanje vitamina B daje nekatere simptome, ki se lahko pojavijo v obliki močne utrujenosti ali zmanjšane vidne sposobnosti. Utrujenost je eden prvih znakov pomanjkanja vitamina B. To se zgodi, ker se vaše telo pri proizvodnji rdečih krvnih celic opira na vitamin B, ki prenaša kisik v vaše organe.

Brez dovolj kisika v celicah se boste počutili utrujene ne glede na to, kako dolgo spite. Če iz rdečih krvnih celic ne dobite dovolj kisika, bodo vaše mišice zelo šibke in ne boste imeli dovolj moči niti za nekatere običajne dnevne aktivnosti, kot je na primer nošenje običajno težke torbe iz supermarketa.

Vaš spomin je pogosteje blokiran. To najverjetneje ni pojav zgodnje demence, temveč nizka raven vitamina B. Ko krvni test pokaže pomanjkanje vitamina B, z ustreznim prehranskim dopolnilom simptomi začnejo izginjati. Pomanjkanje vitamina B vpliva tudi na vaše razpoloženje, kar pogosto vodi v depresijo ali tesnobo.

Mogoče vam bo všeč