Nekategorizirano

VIDEO: V Nemčiji testno izvedli tri koncerte, da bi ugotovili stopnjo tveganja z okužbo s covid 19

V Nemčiji so v enem dnevu izvedli tri koncerte, da bi raziskali tveganja množičnega druženja v zaprtih prostorih.

V eksperimentu znanstvenika je sodelovalo 1500 prostovoljcev, starih med 18 in 50 let, vsi udeleženci pa so bili testirani na Covidu, piše BBC.

Raziskavo v Leipzigu je izvedla “Halle University”. Pevec Tim Bendzko se je dogovoril, da bo nastopil na vseh treh zaporednih igrah.

S prvim nastopom so želeli simulirati razmere pred pred pandemijo, brez kakršnih koli varnostnih ukrepov, drugi dogodek  je vključeval večjo stopnjo higiene in neko obliko socialnega distanciranja, na tretji koncert pa je lahko vstopila le polovica ljudi s prvih dveh koncertov, pri čemer je vsak človek stal 1,5 metra oddaljeni drug od drugega.

Obiskovalcem so bile dodeljene maske in sledilne naprave za merjenje razdalj. Fluorescentna razkužila so bila uporabljena tudi za nadziranje površin, ki se jih publika najbolj dotakne.

				Na tretjem koncertu je bila le polovica gledalcev iz prvih dveh koncertov, ki so bili drug od drugega oddaljeni najmanj poldrugi meter			Na tretjem koncertu je bila le polovica gledalcev iz prvih dveh koncertov, ki so bili drug od drugega oddaljeni najmanj poldrugi meter

“Bilo je odlično. Sprva sem mislil, da bo zaradi mask sterilno in čudno, vendar se je vse skupaj izkazalo presenetljivo dobro. Upam, da bodo rezultati te raziskave dovolj dobri in da nam bodo omogočili, da se čim prej vrnemo k nastopu pred občinstvom,”  je dejal Bendzko.

V to raziskavo je bilo vloženih 990.000 evrov, organizatorji pa so pojasnili, da je zelo pomembno biti pozoren na take stvari, saj je pandemija koronavirusa popolnoma ohromila zabaviščno industrijo.

Mogoče vam bo všeč