Nekategorizirano

Video: Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak obiskal Ptuj in Maribor

Današnji obisk Podravja je okoljski minister Andrej Vizjak pričel s srečanjem in pogovori s ptujsko županjo Nuško Gajšek s sodelavci. Med 87 pomembnimi projekti ptujske občine, ki so v domeni okoljskega resorja, je županja Gajškova izpostavila izgradnjo južne obvoznice, pa tudi o problematiki, povezani z ravnanjem z odpadki, stanovanjski problematiki, nadaljevanju gradnje kanalizacijskega omrežja, pa tudi o protipoplavni zaščiti in razmerah na področju vodovodne gradnje.

Minister Vizjak je k izrečenemu s strani županje Gajškove dejal, da je jeseni mogoče pričakovati sklep o sofinanciranju kanalizacijske gradnje. “Premika se tudi pri določanju trase za južno ptujsko obvoznico, kar je kot prioriteto prepoznala tudi Vlada. Problematiko odlaganja odpadkov pa že rešujemo, saj odvozi že potekajo.”

Maribor kar 187 okoljskih projektov 

Seznam mariborskih projektov, ki so v domeni okoljskega ministrstva,  je daljši od ptujskega, obsega kakih 187 projektov, ki đivljenjsko zadevajo Maribor in njegove prebivalce. Da gre za cel seznam projektov, je dejal mariborski župan Saša Arsenovič in se hkrati zahvalil ministru Vizjaku za učinkovit sestanek: “Zahodna obvoznica in umeščanje le-te v prostor, možnosti termične obdelave odpadkov, Mariborski otok, plovnost reke Drave, odlagališče nevarnih odpadkov Metava, poplave v Malečniku,” je našteval župan Arsenovič. 

Minister Vizjak je dodal, da bo država pri projektu zahodne obvoznice storila vse, da bo postopek umeščanja v prostor hiter, a o tem, “kdaj bo projekt ugledal luč sveta, pa je težko govoriti o letnicah”. Kot je znano, je Mestna občina Maribor izrazila interes za postavitev obrata za termično obdelavo odpadkov, končne odločitve o tem še ni.

Po sestanku na mariborskem magustratu jeminister Vizjak obiskal tudi krajevno skupnost Malečnik in se na kraju samem seznanil s problmatiko neurejenosti odlagališča nevarnih odpadkov v Metavi. 

VIDEO OBISK MINISTRA ANDREJA VIZJAKA NA PTUJU IN V MARIBORU:

Mogoče vam bo všeč