Nekategorizirano

VIDEO: Koronavirus: V Boxmarku Kidričevo pričeli s proizvodnjo zaščitnih mask

Po opravljenih pripravljalnih delih je okoli poldneva v družbi Boxmark Kidričevo stekla poizkusna proizvodnja zaščitnih mask za potrebe držaave v času epidemije koronavirusa. Pričetek proizvodnje je že konec minulega tedna napovedal direktor Boxmarka Marjan Trobiš po tem, ko so v petek dobili potreben material za proizvodnjo.

Po zagotovilih Marjana Trobiša bo proizvodnja v polni zmogljivosti stekla že jutri, danes so morali najprej zagotoviti maske za vse zaposlene, ki bodo sodelovali v proizvodnji.

Preberi še: https://vfokusu.com/post/536788/video-boxmark-kidricevo-ponudil-roko-drzavi-

Dnevno bodo v Boxmarku izdelali do 8000 mask

Tedensko bodo izdelali predvidoma okoli 40.000 do 45.000 zaščitnih mask oziroma okoli 5000 do 8000 na dan. Strojno jih bo izdelovalo 132 šivilj, ki so se prostovoljno odzvale na povabilo pri sodelovanju v projektu, ki je za Slovenijo v času pomanjkanja te nujne zaščitne opreme zelo pomemben.

Ostala proizvodnja v podjetju, specializirano za šivanje sedežnih prevlek za avtomobilsko, v zadnjem času pa vse bolj tudi za letalsko industrijo in je bil tik pred sedanjo krizo s koronavirusom v postopku prestrukturiranja, je za zdaj ustavljena. Večina od okoli 1200 zaposlenih, potem ko jih je 200 konec februarja že prejelo odpovedi, je trenutno na čakanju doma.

VIDEO:

 

Mogoče vam bo všeč