Nekategorizirano

VIDEO: Janez Janša na Pučnikovem simpoziju – Pred nami je bitka za Evropo, za okolje, kamor spadamo tudi mi

V petek je v Viteški dvorani v slovenjebistriškem gradu potekal že 12. Pučnikov simpozij, ki ga je organiziral Inštitut dr. Jožeta Pučnika v sodelovanju s fundacijo Konrad Adenauer Stiftung, gostila pa občina Slovenska Bistrica. Na simpoziju so se spomnili pomembnih mejnikov slovenske politične pomladi, od katere letos mineva že 30 let.

Sicer pa so bile uvodne besede namenjene dobrodošlici udeležencem simpozija, ki jo je izrekel župan mestne občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar. Sledila sta videonagovora Manfreda Webra, kandidata Evropske ljudske stranke za predsednika Evropske komisije in Holgerja Haibacha iz Konrad Adenauer Stiftung, Zagreb. Prisotne na 12.Pučnikovem simpoziju je pozdravil tudi Gorazd Pučnik,  ustanovitelj Inštituta dr. Jožeta Pučnika.

Uvodnim nagovorom je sledila  okrogla miza s predstavitvijo knjige Janeza Janše PRVORAZREDNI – SISTEM ZA LAŽNO ELITO in knjige dr. Milana Zvera 30 LET ZVESTOBE SLOVENIJI. Knjiga je bila izdana ob 30. obletnici Slovenske demokratske stranke. 

VIDEO: 12. Pučnikov simpozij

         

Po okrogli mizi je sledila podelitev Pučnikove plakete za prispevek demokracije v Sloveniji, ki jo je letos posthumno prejel prof. Justin Stanovnik, nato pa še podelitev potrdil o uspešnem zaključku Akademije dr. Jožeta Pučnika. Na koncu podelitve nagrad je spregovoril še predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ki je vsem nagrajencem čestital za prejete nagrade in se zahvalil za uspešno delovanje Inštituta.

Na letošnjem 12. Pučnikovem simpoziju je Pučnikovo plaketo za prispevek k razvoju demokracije v Sloveniji posthumno prejel Justin Stanovnik, dolgoletnega bojevnika za demokratizacijo in resnično spravo v Sloveniji.

Mogoče vam bo všeč