Nekategorizirano

VIDEO: Gorazd Pučnik o topli človeški plati dr. Jožeta Pučnika

Mineva leto dni, kar sem se v oddaji Sreda v sredo pogovarjal z Gorazdom Pučnikom, sinom dr. Jožeta Pučnika, očetom slovenske državnosti.  Preprosto sem želel slovenskim gledalkam in gledalcem, ki spremljajo mojo oddajo,  predstaviti tudi to toplo človeško plat dr. Jožeta Pučnika, o kateri pa lahko spregovori samo nekdo, ki je bil z njim tako tesno povezan, to pa je sin Gorazd.

Kot sopotnik v avtomobilu ga je spremljal  na številnih poteh, ga poslušal, debatiral z njim, in kot sam priznava, je praktično vsak ovinek med Trstom in Črešnjevcem, rojstno vasjo dr. Jožeta Pučnika, povezan z določenim spominom na očeta. Še kot otrok je prisluhnil očetovim dialogom z različnimi naprednimi misleci, med njimi tudi disidenti kot sta Boris Pahor ali Edvard Kocbek. Pri Borisu Pahorju je kar nekaj krat zaspal na kavču, ker se je dialog med njim in očetom zavlekel globoko v noč. V pogovoru mi je Gorazd Pučnik postregel tudi z vrsto anekdot, povezanih z očetom.

Mineva 17 let od prezgodnje smrti dr. Jožeta Pučnika. Noben, res noben dominantni medij, se ga v teh dneh ni spomnil, prezrli so tudi 30. obletnico ustanovitve Demosa. Zato vnovič objavljam pred letom dni posnet pogovor z Gorazdom Pučnikom.

VIDEO:

Mogoče vam bo všeč