Nekategorizirano

VIDEO: Franc Kangler: V Štefanečevi KPK se bojijo parlamentarne preiskovalke, njih rabote proti meni bodo predmet preiskave

Kaže, da se to poletje, prav gotovo bo enako tudi jeseni, vse vrti okoli Franca Kanglerja, nekdanjega državnozborskega poslanca, nekdanjega mariborskega župana in današnjega državnega svetnika. Po skoraj desetletju policijsko, tožilskih, zlasti pa sodnih kalvarijah, ki jih je moral preživeti, ko je bilo že slepcu popolnoma jasno, da gre za sprego, ki ima v ozadju udbaške korenine, je kot strela udarila odločitev Vrhovnega sodišča, po kateri zaradi dvoma v nepristranskost mariborskih okrajnega, okrožnega in višjega sodišča, pristojnost prenašajo na sodišče v Novem Mestu.Tako bo še zadnji odprt primer, v katerem mu tožilstvo očita, da je kot župan izkoristil svoj vpliv pri  zaposlitvi podžupanje Astrid Bah na Medobčinskem stanovanjskem skladu, ki naj bi ji poravnal šolnino za podiplomski študij, preseljen v Novo Mesto. 

“Ta odločitev je zame bila pričakovana, po osmih letih so spoznali, da mi sodišča v Mariboru ne morejo zagotoviti nepristranskega in pravičnega sojenja,” je bil v odmevu na sklep vrhovnega sodišča kratek Franc Kangler. Za njim je 21 sodnih postopkov, odprta sta še dva, o upravičenosti obtožb pri zaposlitvi podžupanje Astrih Bah bo torej odločalo novomeško sodišče. “V nobenem nisem bil pravnomočno obsojen,” je še dodal Kangler.

V pogovoru za naš spletni časopis V FOKUSU in Novo24TV, ko je komentiral sporen razpis mariborskega župana Arsenovića o subvencioniranju novih zaposlitev,  pa je spregovoril tudi o tem, zakaj je KPK Borisa Štefaneca uporabila vsa orožja, da bi preprečila ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije v zadevi Franc Kangler in drugi. V enem stavku bi lahko dejali, da se “KPK kot vrag križa boji preiskovalke!” In to zato, ker bi se njeni uslužbenci znašli na seznamu preiskovancev, zatrjuje Franc Kangler.

“Borisu Štefanecu, predsedniku KPK, pišem odprto pismo, ker se mi zdi nedopustno, da KPK raziskuje ozadje ustanavljanja preiskovalne komisije. To počne KPK, katere nekateri zaposleni in nekateri dogodki bodo predmet preiskovalne komisije. Ko je mene mariborski sodnik, predsednik senata dr. Zlatko Dežman, oprostil, so se na njega “spravili” KPKjevci. Ko je zoper mene na mariborskem sodišču tekel odprti postopek, je njihov bivši uslužbenec hodil po mariborskem sodišču in gledal moje spise, pa ni ne odvetnik in ne tožilec! Od kod mu ta pravica?! Zaslišali so priče, uslužbenci KPK so lagali, prirejali dokumente… Svojemu “žvižgaču” je KPK nadel ime VAZA, ki naj bi zoper mene podala nekatere obremenilne izjave. Sam sem VAZO identificiral, se z njo dobil, in od nje imam notarsko podpisano izjavo, da nikoli, nikjer in nikdar takšne vsebine, kot so jo zapisali KPKjevci, ona nikoli ni povedala KPK. Bila je žrtev nadlegovanja KPKjevcev v mariborskem Evroparku. Vse to sem nameraval med zaslišanjem pred parlamentarno preiskovalno komisijo tudi povedati in predlagati, da preiskavo razširijo na nekatere obraze znotraj KPK, ki so globoko vpleteni v moj primer. In naenkrat se KPK močno trudi, da razišče ozadja, čeprav so sami globoko vpleteni v nečedne posle!”

 

 

Mogoče vam bo všeč