EvropaPolitikaSlovenijaV fokusuVideo

[Video] Ekskluzivni pogovor z mag. Brankom Grimsom o aktualnem dogajanju!

Mag. Branko Grims je bil rojen v Kranju. Je magister politoloških znanosti in univ. dipl. ing. geologije. Bil je član prve demokratično izvoljene Skupščine RS. Leta 2004 je bil izvoljen v Državni zbor RS ter postal predsednik odbora za kulturo, šolstvo in šport.

Leta 2008 je bil ponovno izvoljen, prav tako je bil izvoljen na predčasnih volitvah leta 2011 in leta 2014. Dva mandata je bil vodja delegacije Republike Slovenije v NATO PA, član zunanjepolitičnega odbora ter ustavne komisije. V mandatu 2008-2011 je bil predsednik parlamentarnega odbora za visoko šolstvo, znanost in tehnološki razvoj, v mandatu 2011-2014 pa je bil predsednik Odbora za pravosodje. V zadnjem poslanskem mandatu je opravljal funkcijo predsednika Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb in bil član Odbora za pravosodje, Odbora za zunanjo politiko in Ustavne komisije. Je poročen in z ženo Martino imata tri otroke: hčerko Laro ter dvojčka Tima in Tejo.

Njegovo vodilo: Politika mora vedno temeljiti na vrednotah. Sodelovanje vseh, ki spoštujemo vrednoto domoljubja, je prava pot. Naprej Slovenija!

Teme pogovora: LGBT, migranstka politika, predsedovanje EU in zakon o vodah. Oglejte si VIDEO pogovor z mag. Brankom Grimsom:

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa