Nekategorizirano

VIDEO: Covid-19 “bomba” v Dolgi Vasi!? Od 27 v izolaciji kar sedem pozitivnih!

Poročali smo, da je tretja skupina Slovencev, ki je z nedelje na ponedeljek  prispela iz avstrijske dežele Tirolske, končala v izolaciji v gostišču s prenočišči Olimpija v Dolgi Vasi pri Lendavi. Gre za 27 občanov iz Lendave ter okoliških krajev, zdomcev, pretežno zaposlenih v gostinstvu. Iz 14 dnevne karantene na Tirolskem so jih v skupni akciji Občine Lendava in diplomatskega predstavništva na Dunaju uspeli prepeljati domov.. Po prehodu meje, so jih najprej v zdravstvenem domu v Murski Soboti testirali na COVID 19, potem pa so malo po polnoči 30. marca prispeli v Dolgo vas, kjer bodo v gostišču s prenočišči Olimpija še dva tedna v karanteni.

Izvidi brisov, odvzetih v Murski Soboti, so pokazali, da je kar 7 od sedemindvajseterice pozitivnih na novi koronavirus. Zato je župan Lendave Janez Magyar po posvetu na štabu Civilne zaščite zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni izdal odredbo o prepovedi zbiranja in gibanja ljudi na območju gostilne s prenočišči Olimpija v Dolgi vasi in to na območju 50 metrov od prenočišča. Prepovedane je vsakršno zbiranje, gibanje in dostop ali zadrževanje ljudi, pri čerem se prepoved nanaša tudi na objekte, ki se nahajajo na tem območju. Iz prepovedi je izvzet tekoči promet na cesti, so zapisali na spletni strani lendavske občine.

Da so glede na to, da imajo v neposredni bližini Covid-19 “bombo” sprejeti vsi potzrebni ukrepi, je prepričan Jnez Magyar. Pogoor z njim si oglejte v priloženem videu.

Mogoče vam bo všeč