Nekategorizirano

Velik požar na gospodarskem poslopju v Korpulah pri Šmarju pri Jelšah

Včeraj zvečer nekaj po 19. uri so bili  na policiji obveščeni o požaru Korpulah, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah. Zagorelo naj  bi večje gospodarsko poslopje  velikosti 60 X 20 metrov, v katerem je bila krma ter živali in stroji. Kaj je vzrok požara  se ni dal tako ugotoviti.  Policisti in kriminalisti so z  ogledom kraja  in zbiranje obvestil  nadaljevali danes zjutraj in ugotovili, da je začelo goreti na podstrešju gospodarskega poslopja, kjer so bile shranjene bale sena.  Po  obsežnem delu policije in inšpektorjev  so danes  sporočili, da je tuja krivda za nastanek požara  izključena.   V požaru je v celoti zgorelo ostrešje objekta in shranjena krma v njem, 8 glav goveje živine ter kmetijski traktor s prikolico za odvzem silaže. 

 Na gospodarskem objektu je ob požaru nastala velika materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša več kot 100.000 €.

To je na žalost  v slabih 10 dneh drugi tako velik požar po obsegu in po materialni škodi,  ki je nastala. Kaj nam to pove? Pove in opozarja na to da ne glede na ugodno vreme za poljska in hišna ter hlevska opravila, je nujno upoštevati in izvajati  zaščitne ukrepe  pred požari.

Velikokrat  po nastanku škode se ugotovi da je s samim požarom in  ocenjeno škodo, se zavemo da je šlo v pepel in v nič mnogo let, celo desetletja mukotrpnega dela gospodarjev.

Da bo  le tega čim manj se morajo potruditi vsi. Ne smo sedaj ampak tudi v bodoče.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč