Nekategorizirano

Varni na internetu – SEXTORTION – IZSILJEVANJE Z INTIMNIMI FOTOGRAFIJAMI IN POSNETKI

Spletna stran Varni na internetu vas opozarja in svetuje:

VAS IZSILJUJEJO Z INTIMNIMI POSNETKI?
Ste prejeli sporočilo, v katerem vas neznanec izsiljuje z intimnimi posnetki, ki jih bo objavil na spletu, če mu ne nakažete 1.200€?

Naj vas pomirimo – gre za spletno prevaro, ki ji rečemo fake sextortion. Napadalci na večje število naključno izbranih naslovov pošljejo isto sporočilo v upanju, da bo kdo izmed naslovnikov nasedel
Grožnja seveda zveni zelo resnična, še posebno, če smo sami med obiskovalci pornografskih strani. Nihče si namreč ne želi, da bi naši posnetki gledanja teh vsebin prišli v javnost …
K reči gre za popolnoma prazne grožnje, saj napadalci nimajo nikakršnih intimnih posnetkov

S podobnimi maili preizkušajo svojo srečo in upajo, da se bo kdo prestrašil in denar dejansko nakazal.

Izsiljevanje z intimnimi fotografijami poznamo tudi pod izrazom sextortion.
Najbolj priljubljena tarča so odrasli uporabniki moškega spola. Kakršnokoli izsiljevanje je sicer formalno kaznivo dejanje, a storilci so večinoma iz afriških držav, kjer je pregon takorekoč nemogoč. Izsiljevanje z intimnimi posnetki je za žrtev ponižujoče in zelo stresno.

Izsiljevalci za vaše intimne fotografije zahtevajo od nekaj sto, pa do več tisoč €, ki jih marsikdo v strahu pred objavo fotografij tudi nakaže. A izsiljevanje se s plačilom ne konča in ko žrtev enkrat preneha nakazovati denar izsiljevalcu, ta grozi z objavo fotografij oz. videoposnetkov na spletu.

Več informacija na https://www.varninainternetu.si/izsiljevanje-z-intimnimi-fotografijami/

Vir: https://www.varninainternetu.si/izsiljevanje-z-intimnimi-fotografijami/

Mogoče vam bo všeč