Nekategorizirano

Vane K. Tegov: Slovenija – raj za tihotapce in trgovce z nevarnimi »varnostnimi« elementi

							 Vane K. Tegov

Kaj se pravzaprav dogaja? Ali postajamo, sicer po korakih, vendar zanesljivo in nezaustavljivo srednjeevropski Libanon, Ljubljana pa bo kmalu svojo »mondenost« proti svoji volji zamenjala za kaotični Beirut. O tem se lahko prepričamo tudi s pomočjo novic, ki neprostovoljno, kljub nadzoru in očitnem informacijskem embargu s strani organov v sestavi in njihovih služb pri Ministrstvu za notranje zadeve, ki pridejo na plano, v medije in posledično temu do ljudi, državljank in državljanov.

Policija predvsem politični del, se pravi minister, poveljujoči  in odredbodajalci pri uniformiranem delu zadnje čase namesto, da so zaposlen z ustavljanjem in preprečevanjem nezakonitih, ilegalnih vstopov  tujerodnih in ne vojnih migrantov, se ukvarjajo z lastnimi neuspehi, ki jih spreminjajo v pomembne zmage  v skrbi za uboge, garjave, bolne, lačne, ki pa »ima vsak pri sebi najbolj moderen mobil’c, vijolične evrske  bankovce za na pot«  in besedni zaklad v slogu  » refugees« in »Germany«.  Ob takšnem »nojevstvu« ali potiskanjem  glave v pesek ne pomaga nova flota policijskih 80 vozil na okrepljeni podlagi podvozja, pa še to s ponesrečenim imenom modela kot je  Kadjar s pustolovsko puščavskim pridihom, kot da so jih za nalašč pripeljali za njih in da bodo to njihovi »humanitarni« belo-modri taxiji in policisti njihovi taksisti, seveda dokler jih ne pokozlajo ali kako drugače posvinjajo.  Idealna priložnost da se nam še bolj »prešerno« in veselo  posmehujejo in s kazalcem na sencah si mislijo: «Tukaj so tako neumni da nam vse verjamejo, zdržati je treba v tej naši ubogosti, pa bo«. Seveda sledi namestitev ob visokih standardih glede azilantskih  in migrantskih   normativov,  v slogu »diagonale  Led TV sprejemnika najmanj 103 cm« in tako naprej,  do skrajnih nesmislov integracijskih nesmislov in abotnosti  kot spoznavanje kulture države gostiteljice in obisk muzeja. Izkoristijo prvo priložnost in jih ni več kot v pregovoru »odšli so v temno noč« ali v policijskem žargonu izginil je neznano kam ter seveda delajo na tem, da ga čim prej najdejo oziroma da ga izsledijo.

Smo v zadnjem tednu so mediji oznanjali preko bolj ali manj s takšnimi naslovi vsebino mnogo bolj resnega in kompleksnega problema:

Panika v Ljubljani: »Arabski moški kričal v središču Ljubljane »Alah e Akbar« in grozil mimoidočim«

Policija je v prvih 10 mesecih letošnjega leta obravnavala 14.066 ilegalnih prehodov državne meje, kar je 71,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Najpogosteje so obravnavali državljane Pakistana, Alžirije in Afganistana. Namero zaprositi za mednarodno zaščito je po podatkih policije izrazilo 4441 ilegalnih migrantov. 

Nezakoniti migranti se več kot očitno brez težav prebijejo v notranjost, kar kaže na to, da nadzor državne meje niti približno ni zadosten. Poleg primera v Lukovški občini, poglejte še primer Krtine pri Moravčah.

Policisti  PU  Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne  meje  med  29. 11. in 2. 12. izsledili in prijeli kar 90 tujcev.

PU Celje: Ilegalni prehodi državne meje med 29.11.2019 odo 1.12.2019

V petek, okoli 22.00 ure so policisti PP Slovenj Gradec na območju Doliča pri kontroli prometa ustavili 37 letnega državljana Ukrajine. Pri tem so ugotovili, da v vozilu prevaža štiri ilegalne prebežnike, državljane Iraka. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku zoper katerega je odredil sodno pridržanje. 2 državljana Iraka sta zaprosila za azil, dva pa bosta predana v R Hrvaško.

Prav tako so policisti PP Rogaška Slatina v petek prijeli državljana Turčije, ki je ilegalno prestopil državno mejo. Zaprosil je za azil in je bil odpeljan v azilni dom.

Včeraj  popoldan  so policisti PP Ormož na območju Središča ob Dravi
prijelo   skupino   šestih   državljanov  Sirije,  ki  so  na  zeleni  meji
nedovoljeno,  iz  Hrvaške  vstopili v našo državo. Vse bodo vrnili hrvaškim
varnostnim organom.

Pred dnevi je policija po prleških cestah cestah sredi vinorodnega Razkrižja lovila Turka, ki je s svojim avtomobilom prevažal sonarodnjake, ki so ilegalno prečkali hrvaško slovensko mejo. V begu ga je ustavil steber brajd.

Kje pa je tukaj rešitev?

Če bi razmišljal kot mentalno nedodelani in kakofonični sam s seboj, predsednik Vlade Marjan Šarec in njegov oproda, pardon minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, bi rekel, rešitev ni potrebna, vse je pod kontrolo. Državljanke in državljani lahko mirno spijo in sproščeno živijo.

Če bi bili gluhi, slepi neumni ali s kot da smo eni »terci navadni«, neumneži, kot bi rekli Korošci, da bi verjeli. Ja v Beli Krajini (ne) mirno spijo že od leta 2017, s palico za vrati, za zagrnjenimi zavesami že zgodaj popoldne, po belokranjskih vinogradih  nič več ob zgodnji jeseni smeh veselje vino in jagnje ampak dvojne ključavnice Titan Kamnik pa še veriga z  debelino člena fi 8mm da jo ja še slon ne raztrga. Tudi v notranjosti se lahko mirno sprehajate po Malem in Velikem Slatniku brez bojazni se srečate s trumo 5-7, 9 tujcev ki govorijo nerazumljiv jezik, vi pa se jim smehljate, posebej to velja za naše slovenske ženske, bog ne daj da bi se jim res veselo nasmehnili, takoj imate novega sledilca, pa ne na Facebooku ali Instagramu  ampak kar za petami.   To da so šli tako daleč naokoli »raziskovati« v notranjosti celo v deželo Rokovnjačev in desetega brata , se pravi Moravče, Krtina, Domžale..Še na vašem dvorišču ob urejeni škarpi se majčkeno spočijejo… da ja ne bi hodili ven z štefanom vina ali kruhom in ter šunke..pazite da ne boste užalili obiskovalcev z svojo netaktno dobrohotnostjo.  Imeli boste problem. V naši  državi, preljubi Sloveniji imamo sila nadležne »nadzornike« našega gostoljubja do »lezilebovičev« iz oddaljenih dežel. Okrcali vas bodo in  dali na pranger, sramotilni steber,češ pazite kako se to  obnašate. In to dragi moji,    plačani so s mojim, vašim, našim, davkoplačevalskim denarjem.

							Dosti heca. To ni ničemur podobno. Vrag je dokončno odnesel šalo. Najhitreje kar je možno postaviti policijo in vojsko kjer je potrebno, na mejo. Nesposobnim za česar koli v zvezi z varovanem meje, varnostne ureditve in varnosti življenja in premoženja državljank in državljanov, nemudoma ponuditi odhod v sebi primerne službe, v kolikor so česa drugega zmožni kot politično in brez odgovornosti mlatenja prazne slame. Zdaj je čas, ko ni več časa za neplodne debate in podobne  zgrešene poteze in politične »strele« v  koleno lastni državi.

Da bi imeli čim več sprehajališč med krošnjami, vinogradi, med pticami, labodi  ki bi blagodejno vplivali na počutje lastnih državljanov, in ne nadzorovano sprehajanje in rizikih pred okužbami na dveh nogah, je nujno neizogibno potrebno narediti konec vsega, kar generira slabo stanje v državi.

Čas je za odhod, nemudoma brez  odlašanja, v kolikor  in dokler še ni prepozno za zasuk in vrnitev samim sebi, svojemu načinu življenja.

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč