Nekategorizirano

Vane K. Tegov: Onanijada pijanih od oblasti še kar traja

							 

Vlada je prestala »stresne« teste. Posebej poudarek na stres-ne. Stresa je bilo, še pa še. Pa ne tam kjer bi moglo in moralo biti največ stresa, pri Vladi, ampak med državljane. Zakaj me državljane? Zato ker njih vsak mesec daljšanja vladanja te »Vlade« strese iz hlač od besa in jeze, da niti v najlepših sanjah, ki jih zmorejo (zadnje čase še to sila težko) ne vidijo boljšega jutra, še manj pa dne. Vlada in kapetan moštva-Vlade, bi se morali držati terenske razporeditve (če nadaljujem v športnem žargonu) in vsak da obvlada svoje področje oziroma zadolžitve.

In kaj se dogaja?

Polno praznega. V vseh pomenih. Človek, normalen državljan,  bi pričakoval, da po vseobsežni »uspešni« letni  bilanci, da bi kapetan  moštva, ladje posadke, ki se ji reče Vlada,  vžgal vse motorje, izvabil vso znanje iz vseh  igralcev iz »tako« dobro selekcioniranega moštva.

 Pa? Nič. Tajkunski kapitalizem jo je povozil, in vozi naprej po svojih kolesnicah, tu pa tam cukne, in gre naprej. Tem  neveščim, včasih »budalastim« nameščencem, ki jih zmore in jih na silo drži skupaj. Občasno  servirajo  PR droptinice  za dnevne potrebe.  Pika.  Kaj pa ostale mehanizme vladanja? Branijo se in izogibajo  veh in vsakogar, ki prinese idejo o izboljšavi kakšnega področja dela, ki ga sami ne obvladajo.

Načeli so  mnogo vojn dokončali pa nobeno, so se podelali v »gate«, od nastale kepe v gatah so še bolj nerodni, pa še blizu jim ne moreš priti, smrdi, smrdi, smrdi..

Še naprej so strokovnjaki, in »strokovnjaki«. Kjer «kelnerice« in postreščki postajajo svetovalci za vse mogoče. Dokaj razumljivo,  vedoč  da je premier po osnovnem poklicu mizar, da bo ob sebe spustil šlosarje(ključavničarje) ala Brane Kralj, da se pogajajo z delovna mesta in strankarska poplačila za zvestobo. Še tega vzdrževalca(Kralja) se ga ne more »losat«. Prejšnji PV je imel samo  frizerja Sojerja in pika. Tale PV pa malo morje njemu prilagojenih po IQ in ostalih parametrih.

Kaj lahko pričakujemo v naslednjem obdobju? Na domačem parketu? Na mednarodnem parketu?

 Veliko uničenih »plesnih« čevljev, tudi zato ker je večji del, s premierjem v red,  so bolj vešči gojzerjev in temu primerno tudi »holzer tanza«.

Doma je vse po starem. Kadruje se tako in toliko da boli. Bolijo ušesa in prazne blagajne različnih sektorjev. Ne dolgo nazaj, na nekem neformalnem srečanju, je gospa , ki vrsto let vodi en javni zavod na Štajerske, ki se ukvarja z medgeneracijskim  urejanjem razmer med občani ki to potrebujejo, sicer sama po prepričanju spada v liberalni bazen kadrov, se pravi  blizu Šarcu, SMC, pa je kljub temu nagovarjala določene iz lokalne politike da posredujejo  neke pobude opozicijskim poslancem, ker so po skoraj dvajsetih letih doživeli da ni dotoka denarja iz  do sedaj znane blagajne. Resorna ministrica, v danem primeru, A.K. Mrak, je zgubljena, posledično temu tudi omenjena direktorica.

V področjih kjer posreduje vsemogoči, sicer meni iz neznanih razlogov  spremenjen do neprepoznavnosti,  Damir »Shachmeister« Črnčec, pa vse teče gladko. Do prve mreže v katero bodo dovolili da se ujame sam ali s pomočjo stricev ali plačane insinuacije. Ravno te  dni  je prišla na plano afera z njegovimi prstnimi odtisi, konkretneje posredovanje okrog zaposlitve njegove(Šarčeve) skrite ljubezni na SOVI, seveda s posredovanje Damirja k Rajku Kozmelju. In punca je že tam. Ali bo to pomenilo dokončen odmik od Predsednika vlade  ali začasno umik z obzorja  njegove Barbare Iskra  Šarec da jo oddalji brezpogojno. Marjan Šarec se je podelal drugič. Pred svojo ženo. Damir popravlja  kikse od  Šarca dela  pa svoje. Ne zapre svojega IGLU-ja , nastavi direktorico, ki je istočasno direktorica Westinghausa za Slovenijo. Ko pa so se  nekateri novinarji dokopali do podrobnejših informacij o tem »lahkoživem« početju Črnčeca, tukaj mislim na Bojana Požarja, je pa aktiviraj še eno odpadnico  iz SDS in maščevalno naravnano mag(dr). Vido Žurga. Kričavo, nevrotično, koliko se jo jaz spomnim, nemalo krat tudi opito.

Za vse omenjene velja neznosna lahkotnost vladanja, brez posledic, za enkrat, upam pa da ne za dolgo.

Kaj pa na zunanje političnem parketu? Uradno zunanji minister dr. Miro Cerar se je malo iztrošil, idejno in mentalno. Tu ga »Šarko« prehiteva. Miro Cerar je sestopil s strankinega parketa 21 septembra na poprej najavljenem rezultatu kongresa. Nasledil ga je Zdravko(res zgleda zdrav) Počivalšek, vrli pragmatični Obsoteljčan, sicer bukov ampak upajmo lažje prebavljiv. Marjan Šarec » blesti«. Spomnimo, bili smo v verbalnih vojnah z Italijo, Hrvaško in Madžarsko. Potem je kmalu »stisnil«rit da mu politični »kakec » ne uide. S pomočjo  idealnega dvojca ministrov Poklukar-Cerar si je omislil obmejne patrulje, Italijane je nategnil, Avstrijci so ga prehiteli, to počnejo sami in nam delajo  in pošiljajo v »dar« če en med tednom pa med vikendom lepe 8-10 km kolone.. Luštno ni kaj.

Kje pa je dosegel feniks v zadnjih 10 dneh? V Združenih državah Amerike, Ja seveda,  najprej v fotografiranju Ameriškim predsedniškim parom, Donaldom Trumpom in seveda Melanio Trump. Lepo porinjen vstran s stisnjenimi ustnicami, kot oni fanté v času njegovega ministriranja v Šmarci, na robu z živci  in pred tem da mu voda uide.

Drugi del pa v palači UN. Tukaj je celo naletel, verjamem da res, na podobne puhloglave »mlade« politike iz nekoč socialističnih( na silo) republik ex Sovjetske zveze, pa še mnoštvo bizarnih voditeljev nekoč  neuvrščenih zdaj  zblojenih afriških demokracij,  s katerimi bo utrjeval multilateralizem, seveda v angleščini, kot poudarjajo v njegovem partijskem  LMŠ sten-čas portalu.  Upam vsaj da je bil malo boljši, kar se angleščine tiče,  kot ex you zunanji minister Budimir Lončar. Svetal zaključek dela na zunanje političnem parketu  kot ekstatično , vrhunsko, da bomo potem celo svetovno prepoznavni  na področju podnebnih sprememb,  da »Slovenija vzpostavlja dolgoročno in stabilno zasnovo podnebne politike do leta 2050, naslovljene »Slovenija in zdrav planet«, in da bo on aktiviral vse mehanizme. Kdor verjame da bo vse to zmogel, je smešen, tako kot je Premier smešen  v določenih vlogah v poklici igralca komika Državljanom, nam ni, kvečjemu marsikdo med državljani in  tudi med tistimi ki morajo po uradni dolžnosti delati, si bodo pridelali razjedo na želodcu.

Ampak, ta vaški fant tako kot večji del njegove ekipe plujejo na valovih opitosti od oblasti, hodijo v prevelikih iz neskromnosti, obutih političnih in vedenjskih čevljih. Tudi zato morajo ljudje na temu primeren način odreagirati in opomniti  da to ne gre več tako, oziroma sploh ne bi smelo biti tako kot je zdaj.

Se bomo zbudili in opozorili!?

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč