Nekategorizirano

Vane K. Tegov: Celju in Celjanom hvala za razumevanje v teh »korona cajtih«!

Ne najbolj obetaven dan, če bi po jutru sodili, se je prelevil v dokaj zmeren dan, na koncu pa že spodbudno optimističen. Nisem se ravno mogel “zmeniti” seboj, da bi inertno posedal dom in listal “svetovni” spletni časopisni nabor, pa sem se odločil na “nabor” svežega zraka, seveda brez ” oplemenitenja” z neprostovoljnim kitajskim uvozom zelo znanega in prav nič potrebnega izdelka pod “delovnim” imenom COVID 19.

Pa je šlo. Premikal sem se po sebi najljubši “ruti”, mimo Otoka, ob Savinji do izlitja Voglajne v Savinjo, potem mimo “inštalacije tišine” oziroma Železniške postaje Celje ter prijaznem nagovoru delovnih na enem in umirjenih ter spokojnih obrazov iz na drugem panoju pa sem že bil na Krekovem trgu. Tam me je počakala Alma Maximilliana Karlin, naša znana svetovna popotnica, ki se je le “vrnila v rojstno Celje in se je tu “ustavila” nekaj sto korakov od doma. Zadovoljen z videnim sem se obrnil proti ” bezirku” imenovanim Otok. 
Prav dobro se počutim.

							Globok poklon vsem, ki ste bili danes odzunaj in se vedeli dostojanstveno in človeško, hvala tudi tistim, ki niste bili v mestu in ste skrbeli za ohranjanje zdravja in človeška življenja na različne načine. Ne bom pozabil niti vseh vas, ki ste doma in pazite na svoje zdravje in se izogibate vsemu, ki bi morda poslabšalo vaše zdravje. Vsi omenjeni do sedaj ste občudovanja vredni zaradi poguma, kulturnega odnosa od situacije, spoštovanja vseh v tem našem Celju. Zato bodimo tudi v prihajajočem času skrbni, strpni, kulturni, človeški. En dan ko ne bo več COVID 19, ko bomo spet zasedeni z drugačnimi, bolj vsakdanjimi skrbmi si bomo stisnili roke ali pozdravili s palcem navzgor in bomo si oddali priznanje v slogu:
To je to. In tako je tudi prav! 
Kaj ne da?

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč